MELİH GÖKÇEK'TEN GERİ VİTES

MELİH GÖKÇEK'TEN GERİ VİTES

Eylemler sonuç verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye otobüsünün ateşe verilmesi nedeniyle Ankara'nın Tuzluçayır semtinde bazı seferlerin iptal edilmesi uygulamasına, CHP milletvekillerinin de destek verdiği eylemin ardından son verdi.
 
8 Haziran'da Lice olaylarını protesto için Ankara'nın Mamak ilçesindeki Tuzluçayır semtinde düzenlenen gösteriler sırasında bir belediye otobüsü ateşe verilmişti. Gökçek, bunun üzerine Tuzluçayır semtine yapılan bazı otobüs seferlerini iptal etmişti. EGO Genel Müdürlüğü, yolcuların ve şöförlerin can güvenliği nedeniyle bazı hatların güzergahlarını değiştirmişti. Halkevleri, belediyenin bu uygulamasını protesto eylemi başlatmıştı.
 
CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ile İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, bu eyleme destek vermişti. Aygün ve Tanal'ın bindiği belediye otobüsü kart kullanılmadığı gerekçesiyle Mamak karakolu'na çekilmişti. Bu gelişmelerin ardından dün geceden itibaren Ege Mahallesi'ne otobüs seferleri yeniden düzenlenmeya başlandı. 330 sefer sayılı Ege Mahallesi - Kızılay hattında eski güzergah üzerinden sefer yapılması uygulamasına dönüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı