MELİH GÖKÇEK'İN ÜST GEÇİDİ  BÖYLE ÇÖKTÜ

MELİH GÖKÇEK'İN ÜST GEÇİDİ BÖYLE ÇÖKTÜ

Kızılayda binlerce kişinin geçtiği üst geçit böyle çöktü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in her fırsatta dillendirdiği üst geçitler bir bir çürüyerek çöküyor. Çöken üst geçitleri tamir eden ekipler ise güvenlik önlemi olmadan çalıştırılıyor. 

Twitter'de yarattığı kavgalar ile gündemden düşmeyen ama yaptığı bir çok muvazalı işler gazetelerde hiç görünmeyen AKP'nin Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek bu seferde üst geçit icraatı ile Haber Artı'ya takıldı. Her yağmur yağdığında yaptırdığı alt geçitleri göle dönen ve alay konusu olan Melih Gökçek'in Üst geçitleri de sendika org. da yer alan habere göre çkme tehlikesi ile karşı karşıya. İşte rezaletin fotoğrafları ile birlikte sendika org. da yer alan ayrıntıları.

2 YIL ÖNCE YAPILMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in her fırsatta övündüğü yaya üst geçitlerden birinde bugün çökme tehlikesi yaşandı. Ankara Kızılay’daki Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan yaya üst geçidinde, metal dış kaplaması daha 2 yıl önce yapılmasına rağmen çürümeden dolayı çökme meydana geldi.

ank_ust_gecit_cokme (2)

Yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu öğle saatlerinde meydana gelen çökme sonucu, köprünün dış kaplamasında ve yayaların yürüdüğü beton kısmında ciddi hasar oluştu. Üst geçitteki çöküntü, üzerinden yayaların geçtiği sırada gerçekleşmiş olsa da; çevreden bulunanların uyarıları sonucu herhangi bir yaralanma olmadı.

TRAFİĞE KAPATILMADI

Çevrede bulunanların haber vermesi sonucu olay yerine itfaiye, polis ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler geldi. Ancak hem polis hem de belediye ekipleri komple çökme tehlikesi bulunan üst geçidin etrafındaki yaya ve araç trafiğini durdurmak için önlem almadı. Etraftaki vatandaşların tepki göstermesinin ardından polis trafiği engellemek için bant çekerek caddenin bir kısmını kapattı ama hem yaya hem de araç trafiğini tam olarak kesmedi.

Gökçek’in çürüyen üst geçidine Gökçekçe çözüm

Büyükşehir Belediyesi ekipleri üst geçidin tamamen çökmemesi için ise güvenlik önlemi bile almaksızın getirilen bir iş makinesiyle üst geçidi altından destekledi. Bu sırada da belediye ekiplerinin geri kalanı köprünün “çökmemesi için ağırlığını azaltmak amacıyla” köprüdeki zemin taşlarını çıkarmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar ise bulunan bu “çözüme” gülerek, “Melih Gökçek’in çürümüş köprüsüne, ancak bu kadar güzel bir çözüm yakışırdı” karşılığını verdi. Ayrıca iş makinesi köprüyü desteklediği sırada dökülen molozlar yüzünden bir işçi ezilme tehlikesi geçirdi.

ank_ust_gecit_cokme (3)ank_ust_gecit_cokme (4)

Belediye ekipleri zemin taşlarını üst geçitten indirdikten sonra iş makinelerinin kepçe kısımlarında havaya kaldırılarak üst geçidin dış kaplamasını sökmeye başladı. Ancak bu sırada ne kepçe ile havaya kaldırılan ne de yerde bulunan belediye işçileri için herhangi bir güvenlik önlemi alındı. Kaplama sökülürken bazı işçiler metal blokların altında ezilme tehlikesi geçirdi.

ALTINDAN ÇIKAN KORKUNÇ GERÇEK

Üst geçidin yarattığı gerçek tehlike ise kaplama tamamen sökülünce ortaya çıktı. Üst geçidin daha 2 yıl önce yapılan metal dış kaplamasını çürüten şey geçidin ana iskelesiydi. Günde binlerce kişinin geçtiği üst geçidin ana gövdesi ve metal iskeleti bakımsızlıktan dolayı paslanmış hatta çoğu yerde çürümüş kendi ağırlığını bile zor taşır durumda kalmıştı.

ank_ust_gecit_cokme (6)

Üst geçidin sökülmesinin ardından moloz ve metal yığını Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarıyla taşınarak cadde trafiğe açıldı. Üst geçit ise bakımları yapılana kadar yaya geçişine kapandı.

Kaynak:Haber Kaynağı