MELİH GÖKÇEK'İN KASETİ YOLDA

MELİH GÖKÇEK'İN KASETİ YOLDA

Gökçek: En yakınımdaki bürokratların çocukları bana ihanet etti. Paralel yapı benim kasetimi de sızdıracak

 Paralel yapı benim kasetimi de sızdıracak
 

KASETİM ÇIKACAK

 Sabah Gazetesi'nden Şaban Arslan'a konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, en yakınındaki isimlerin ve çocuklarının dahi kapı kapı gezip kendisini kötülediğini belirtip ekliyor: Bu röportajdan sonra paralel yapı benim de montaj bir kasetimi çıkarabilir 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, anketlerde önde gözükmesine rağmen seçimi kıl payı kazanmasını, 'paralel yapının kendisine yaptığı ihanete' bağladı. "Bürokratlarımın çocukları bile aleyhimde çalıştı. Çok kırgınım" diyen Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı İdris Naim Şahin içinse "İdris'in ihanetini kabul etmek mümkün değil" dedi. 

O RÖPORTAJDAN SON BÖLÜM

 Anketler sizi büyük farkla önde gösteriyordu. Ama Ankara'da neredeyse kaybediyordunuz. Bunun sebebi ne? 
Başkent'te 124 bin iptal edilen oy var. Bir de iptal edilmeyenler var. Çok oyumuz gitti. Bize diyeceksiniz ki "Sandıklara sahip çıkamadınız mı" Evet itiraf ediyorum. Sandıklara sahip çıkamadım. Bu kadar kumpas beklemiyordum. Bunu yapan da paralel yapı... Hileyi hesap edemiyorsunuz. Ben bu güne kadar genel seçimlerle yaptığım tahminlerde hiç hata yapmadım. 

İHANET EDENLERLE ÇALIŞMAYIZ 
 Kızgın mısınız, kırgın mısınız? 
İnanılmaz bir gönül kırıklığım var. Sadece iyilik yaptığım, Allah rızası için yanaştığım insanların, seni gidip kapı kapı kötülemesi insanı derinden vuruyor. Benim siyasi rakibim bunu yapsa hiç dokunmazdı ama ben bu insanlara bir kötülük bir yanlışlık yapmadım ki. Bürokratlarımın çocukları bile bunları bana yaptı. 

 Belediye birimlerindeki yakın çevrenizdeki paralel yapıya mensup kişileri görevden alacak mısınız? 
Sadece o bürokratları değil genel bir değişim yapacağım belediyede. Bir onlar var, bir de bize ayak uyduramayanlar. 

 Tespit ettiğiniz, paralel yapıya mensup kaç kişi var belediyede? 
Onların kaç kişi oldukları hakkında bir rakam veremeyeceğim. Ama bize ihanet edenlerle çalışmayacağız. 

 Aileniz bu süreçten nasıl etkilendi? 
Çocuklarım ve eşim çok üzüldü. Torunlarım onların okullarında okuyordu. Onları bu okullardan aldık. Okullarda yeni dönem başladığı zaman, herkes çocuklarını okullardan alacak. Bu okulların çökeceğini düşünüyorum. 

HAKKIMI HELAL ETMEM 
 Bu insanları affedecek misiniz? 
Kalkıp da haksızlık yaptığını kabul eden insanları tabii ki affedeceğim. Yeter ki kendileri yanlış yaptıklarını gelip açıkça itiraf etsinler. Yoksa CHP'ye oy veren, verip de benden helallik almayan hiç kimseye hakkımı helal etmeyeceğim. Siz, "Başkanım, Türkiye'deki belediye başkanlarının içinde bize kol kanat geren bir numaralı insan sizsiniz" derken... Ben ne yaptım da benim hakkımda ileri geri o kadar konuşma yaptınız. Bana iftira atıyorsunuz. Rabbimden bu iftiraların karşılığını isteyeceğim. 

 Geldiğimiz noktada bu yapıyı 'cemaat' olarak mı görüyorsunuz, 'örgüt' olarak mı? 
Ben 'taşeron' olarak görüyorum. Beynelmilel güçlerin taşeronu. Fethullah Gülen basına yansıyan şekliyle, bu yapının önemli bir yerinde bulunuyor. Ama ben tek başına bu yapıya hükmedebildiğine kanaat getirmiyorum. Yapı onu idare ediyor... 

 Gülen ile tanışıyor musunuz, yakın mısınız? 
Ben Amerika'da da görüştüm. 2 kez ziyaret ettim kendisini. Ben kendisine çok saygı duyardım, o da beni çok severdi. Aramızdaki diyalog çok iyiydi. 

 17 Aralık sürecinden sonra sizle diyaloğa geçti mi? 
Hayır. 

 Şantaj yapılan milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları olduğu iddia ediliyor. 
Duydum. Görmedim ki. 

 Başbakan'ın çok yakınında olan bir insan var. İdris Naim Şahin... 17 Aralık sürecinin ardından bambaşka birine dönüştü. aHaber'de geçen akşam, 4 kasetle istifa ettirilen birinden bahsettiniz. İdris Bey miydi?... 
İdris'in ihanetini kabul etmek mümkün değil ki. Ben somut olarak kimseyi işaret etmedim. Ettiğiniz zaman ispat etmek zorundasınız. Bazı şeyler herkes tarafından bilinir ama... 

BAŞBAKAN'IN KAYDI MONTAJ 
 Ellerinde sizinle ilgili de bir şeyler olabilir mi? Sizi de tehdit ettiler mi? 
Hayır etmediler ama önümüzdeki günlerde çıkabilir. Çıkarsa da çıksın. 1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılışında Başbakan'la ilgili bir konuşma yapmıştım. Hemen aynı akşamında benimle ilgili bir kaydı yayımladılar. Bu röportajdan sonra da bir şeyler illa ki çıkacak. Hamama giren terler ne yapalım. Başbakan'a yönelik ses kaseti komplosunda, sesin tahlilini yapan insanlarla birebir konuştum. Sesin 5 yerinde montaj olduğunu söylüyorlar. Benim şimdi yüzlerce konuşmam var. Bu sesleri bir bilgisayarda birleştirip verebilirler... 

 Herkesin mi kaseti var? Bu yüzden mi Başbakan'ı yalnız bırakıyorlar sizce? 
Ben kasetimin olduğuna yüzde 100 inanıyorum. Beni sıkıntıya sokabilirler mi? Evet sokabilirler. Bunu direkt yapamayacakları için montaj kasetler yapacaklar. 

 Nasıl bir korku bu ki... Bütün siyasi kariyerini Başbakan'a borçlu olan insanlar var. Ama biri çıkıp, Gezi sürecinden bu yana net bir tavır koyamadı. Hiç kimse çıkıp bir şey söylemez mi? 
Allah korkusu dünya korkusunun üstüne çıkmayan insanlar kolay kolay bir şey söyleyemezler. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. 

BU KOMPLO BİTMEZ 
 Şu anda neler oluyor? Nereye doğru gidiyoruz? 
Bu olaylar şimdi cumhurbaşkanlığına kilitlendi. Cumhurbaşkanlığını AK Parti'nin adaylarına vermemek için ellerinden geleni yapacaklar. Bize karşı olan beynelmilel güçler, burada da şanslarını deneyecekler. Sokak olayları da devam edecek. Ama inşallah, bu sefer de muvaffak olamayacaklar. 

 Bundan sonra ne olur? 
Uluslararası komplolar bitmez. Cumhurbaşkanını yine biz seçip süreci yıl sonuna kadar götürebilirsek, işler düzelebilir... 

 Hedef Tayyip Erdoğan mı, Türkiye mi? 
Hedef Türkiye... Türkiye'yi bu hale getiren kim; Tayyip Erdoğan. Erdoğan'ı biçtin mi, baronların emrinde olan bir lider getirdin mi... Gel keyfim gel. 

"GÖKÇEK ÇOK GÖTÜRDÜ" İDDİASININ KAYNAĞI NE?
 Ankara sizden sonra modern bir kent oldu. Fakat burada yaşayan insanlar sizin için, "Çok çalıştı, güzel işler yaptı ama (amiyane tabirle) çok da götürdü" diyorlar. İnsanlarda neden böyle bir intiba var? 
Bundan önceki seçim dönemimde, "Melih Gökçek hırsız" diye bir kampanya yürüttüler. Günde 300- 400 kişi, otobüslere, dolmuşlara, taksilere binip, "Bu alışveriş merkezi, şu daireler Melih Gökçek'in" diyorlardı. Her yerde dairem var... Ankara'da ne kadar TIR varsa büyük oğlumun, sulama tankerleri küçük oğlumun. Antalya'da, Alanya'da İzmir'de, İstanbul'da, Dubai'de otellerim, Şanghay'da limanım var. Söylenmeyen bir şey kalmadı. Herkesten bunu duyunca siz ne yaparsınız?

artıbir