MELİH GÖKÇEK'İN İLK İCRAATI BU OLDU

MELİH GÖKÇEK'İN İLK İCRAATI BU OLDU

Gökçek’e “Pişmiş kelle” demişti.

AKP Medyası Eleştirince Görevden Almalara Başladı

30 Mart genel seçimini tartışmalı bir şekilde kazanan Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ilk icraatlarına "Görevden Almalar" ile başladı. Aynı koltukta neredeyse yirmi yıldır oturan Gökçek Belediye kadrolarında kıyıma başladı.

PİŞMİŞ KELLE

AKP’ye yakın medya, Gökçek’i, Başbakan Erdoğan’ın kendisine ulaşan yolsuzlukları kapatmak için Gülen Cemaati’ne açtığı cadı avına katılmamakla suçlamıştı. Yeni Akit Gazetesi Yazarı Asım Yenihaber ise Gökçek’in seçimlerin ardından ortaya çıkarak cemaat karşıtı görünmeye çalıştığını savunarak, Gökçek’e “Pişmiş kelle” demişti.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre; yerel seçimin ardından Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Başbakanımız bana kırılmakta haklı. O dönemde kendisini yalnız bıraktım" diyen Gökçek, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Karakuş’u görevden aldı.

Gökçek’in, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanı olan ve 17 Aralık’ta yapılan Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nın ardından İtfaiye Daire Başkanlığı’na getirilen Karakuş’u görevden alarak, belediyedeki cemaatçilere karşı operasyon başlattığı basında yazıldı çizildi. 

Ancak Gökçek’in cemaate operasyon yapıyormuş görüntüsü vererek, seçimlerde kendisine oy vermeyen solculardan hıncını almaya çalıştığı bugün ortaya çıktı. 

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası’ndan (MMO) yapılan açıklamaya göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerel seçim sonrası icraatlarına, kendisine yandaş olmayan çalışanları merkeze uzak ilçelere sürgün ederek başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Asfalt Şube Müdürlüğü‘ne bağlı olarak çalışan, Makina Mühendisleri Odası Denetleme Kurulu Üyesi ve Tüm Bel-Sen kurucu üyesi Haydar Şahin’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişi, Ankara’daki görevlerinden uzaklaştırılarak kentin en uzak noktalarına sürgün edildi.

“YERLERİNE YANDAŞLAR YERLEŞTİRİLİYOR”

MMO açıklamasında şu bilgi ve iddialara yer verildi:

“Uygulamaya ilişkin personeline hiçbir gerekçe gösterme gereği duymayan Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına sadece tehdit dolu sözler içeren ve sürgün yerlerini bildiren karar kağıtları yollamıştır. Sürgün edilen personelden boşalan yerlere ise Büyükşehir Yasası nedeniyle kapanan ilçe özel idarelerinde açıkta kalan yandaşlar yerleştirmektedir.

“Bu sürgün, çalışanları yıldırma amaçlıdır, AKP iktidarının yandaş olmayan herkese yönelik uygulamalarının bir parçasıdır.Meslektaşımız ve Oda Denetleme Kurulu üyemiz Haydar Şahin ve arkadaşlarına yönelik bu uygulamanın ivedilikle durdurulmasını ve görevlerine iadelerini istiyoruz.”

Açıklamada, Makina Mühendisleri Odası’nın Haydar Şahin ve arkadaşları ile her düzeyde dayanışma içinde olduğu vurgulanarak, sol görüşlü Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen üyelerinin sürgünlerin iptali için dava açılacağı duyuruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı