Melih Gökçek'in Bu Fotoğrafı Basın Ödülü Almış

Melih Gökçek'in Bu Fotoğrafı Basın Ödülü Almış

Melih Gökçek’in kadınların yumurtalı protestosuna uğradığı anın fotoğrafıydı.

GÜNDEME BU SEFER YUMURTALI FOTO İLE GELDİ

Uzun süredir basında aldığı ödüller ile gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek, bu sefer bambaşka bir konu ile gazete manşetlerinde yer aldı. Bundan 8 ay önce TV de yaptığı "kürtaj" açıklamaları ile gündeme gelen Gökçek, kendisine "Üniversiteli Kadın Kollektifi" tarafından yapılan yumurtalı saldırı sırasında çekilen bir fotoğrafı ile manşetlerdeydi.

Sendika Org sitesinde konu ile ilgili yapılan haber şöyle;
 
11 Şubat 2013/Sendika.org
 
 Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında ödül alan fotoğraflardan biri de Melih Gökçek’in kadınların yumurtalı protestosuna uğradığı anın fotoğrafıydı. Üniversiteli Kadın Kolektifi, kürtaj tartışmasında kadınlara yönelik saldırgan ifadeleri nedeniyle 2 Haziran 2012’de Gökçek’e yumurta atmış, olay anının görüntüleri medyada yer almamıştı.

Kadınların protestosu üzerine panikleyen Gökçek korku dolu gözlerle korumasına sarılırken bir gazeteci de bu fotoğrafı çekti. O dönemin adı konmamış sansürü ile kullanılamayan fotoğraf 8 ay sonra ödül alınca açığa çıktı.
 
Melih Gökçek, kürtaj tartışması ile ilgili sarf ettiği “Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün” sözleri nedeniyle 2 Haziran 2012’de yumurtalı protestoya uğradı.

UZUN SÜRE DIŞARI ÇIKAMAMIŞTI
 
Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin eyleminin ardından bir mağazaya sığınan ve çevrede biriken halkın tepkisi nedeniyle uzun süre sokağa çıkamayan, sonra da polis koruması ve şemsiyeler eşliğinde kaçarcasına uzaklaşan Melih Gökçek 'in bir çok görüntüsü çekilmişti.

ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR YAYINLANMAMIŞTI
 
Olay anını görüntüleyen pek çok medya kuruluşu uzun süre haberi yapmayarak, görüntüleri saklayarak, haberi yapınca  Gökçek’e destek verdiği yorumları yapılmıştı.
 
O kullanılmayan fotoğraflardan biri de Evrim Aydın’ın fotoğrafıydı. Fotoğrafta kollarından yumurta sızan Melih Gökçek korku dolu gözlerle korumasına sarılırken görülüyor.
 
Olay yerinde farklı basın kuruluşlarına ait çok sayıda kamera ve fotoğraf makinesi olmasına rağmen, görüntüler ilk gün yalnızca Sendika.Org tarafından yayımlandı.
 
İlerleyen saatlerde gözaltı sürecinde ilginç gelişmeler yaşandı. Kadınlar, Melih Gökçek’in şikayeti üzerine “Gasp Büro”da gözaltında tutuldu ve uzun süre avukatlara bir açıklama yapılmadı.
 
Avukatlar şikayet karşısında savcılığa savunma vermek için olay yerinde kamera ile çekim yapan medya kuruluşlarından görüntü isteyince, Sendika.Org muhabirinin çekimlerinden başka verilecek görüntü bulunamadı.