MELİH GÖKÇEK'E MAHKEMEDEN TWİTTER ŞOKU

MELİH GÖKÇEK'E MAHKEMEDEN TWİTTER ŞOKU

Twitter'de kendisine sorulan soruları beğenmeyince takipçilerine hakaretler yağdıran Gökçek, ardından sudan sebepler ile yüzlerce sosyal medya kullanıcısı genci davalar açarak korkutma yolunu seçmekte mahsur görmemişti

 

Twitter'de yaptığı showlar ile medyada sık sık boy gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gündeme sosyal medya takipçilerine açtığı yüzlerce dava ile de çok konuşulmuştu. Twitter'de kendisine sorulan soruları beğenmeyince, takipçilerine hakaretler yağdıran Gökçek, ardından sudan sebepler ile yüzlerce sosyal medya kullanıcısı genci davalar açarak korkutma yolunu seçmekte mahsur görmemişti.

Twitter hesaplarından genç kız ve kadınlara aşağılayıcı sözler sarfeden, üstelikte telefonlarını buldurduğu muhalif takipçilerinin numaralarını adreslerini teşhir eden Melih Gökçek bu defa çok sert bir kayaya çarptı.

GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ CUMA HİKMET'E DE DAVA AÇMIŞTI

Melih Gökçek'in Twitter'de hesap açtığını ilk duyuran gazetecilerden olan, Genel yayın yönetmenimiz Cuma Hikmet ile sosyal medya tartışmaları yüzbinlerce takipçi tarafından ilgiyle izlenen Melih Gökçek, ilk başlarda samimi bir şekilde şakalaştığı Cuma Hikmet'e, hakkında beğenmediği bir haberi yaptıktan sonra husumet beslemeye başlamış, Cuma Hikmet'e hem DM yoluyla hemde açıktan ağır hakaretler ve tacizlerde bulunmuştu. Hırsını bu şekilde alamayan Melih Gökçek ardından, avukatlarına talimatlar vererek, suç duyurularında bulunmuş, baskı ve sindirmek için davalar açıp Cuma Hikmet'i korkutmaya çalışmıştı.

DAVAYI KAYBETTİ

Melih Gökçek Cuma Hikmet'e karşı Ankara Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine Savcının açtığı ceza davasını kaybetti. Yüzlerce öğrenci genci dava açma tehdidi ile korkutan Melih Gökçek'in haksızlığı bu defa adaletin duvarlarına çarptı. Mahkemenin verdiği kararda Cuma Hikmet'in suçsuzluğunun ortaya çıkmasından başka, Melih Gökçek'in, almış olduğu terbiye de mahkeme kayıtları ile tescillenmiş oldu. 

İŞTE CUMA HİKMET'İN SAVUNMASI

melih-karar.jpg

ALDIM DEDİĞİ KENT ÖDÜLÜNÜ CUMA HİKMET HABER YAPMIŞTI

Cuma Hikmet'in savunmasında delilleri ile ortaya koyduğu ve mahkemece haklı bulunan dava kararına Melih Gökçek'in bir şirketten aldığı ve gazetelere yansıyan "En Yaşanabilir Kent Ankara" ödülü konusuda yansımış oldu. Genel Yayın Yönetmenimiz Cuma Hikmet bu konuda yaptığı haberi ile Melih Gökçek'in kendine ait sitelerde yayınladığı birbiri ile çelişen ifadelerini belgelemiş ve haber yapmıştı.

ilgili-haber-kopru-fontu-050.jpg

CUMA HİKMET'İN SAVUNMA DELİLLERİ

Genel Yayın Yönetmenimiz Cuma Hikmet'e hakaret suçlamasında bulunan ançak açılan davanın sonunda haksızlığı ve kendi kullandığı cümleler ile kendisinin ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıkan Melih Gökçek'in kaybettiği davaya Cuma Hikmet'in sunduğu delillerde Gökçek'in nasıl bir Belediye Başkanı olduğunu net bir şekilde ortaya çıkardı. İşte Kararın ilgili bölümünden belge.

melih-karar-2--002.jpg

MAHKEME'DEN MELİH GÖKÇEK'E DERS VERİR GİBİ KARAR GEREKÇESİ

melih-karar-1-001.jpg

MELİH GÖKÇEK CUMA HİKMET'TEN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ

Kendi açtığı davayı haksız bir şekilde kaybettiği mahkeme kararı ile tescillenmiş olan Melih Gökçek'e kararda ders çıkartması gereken cümleler var. " Eleştirilere tahammül göstermeden, eleştirilere bu şekilde karşılık vererek hakaret ettiği" şeklinde haksızlığına vurgu yapılan Melih Gökçek'in Genel Yayın Yönetmenimiz Cuma Hikmet'ten özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.

melih-karar-1-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı