Melih Gökçek'e Kapak Eylemler

Melih Gökçek'e Kapak Eylemler

GÖKÇEK'E TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Partisi AKP gibi tüm siyasi hayatını aklını geleni vatandaşa dayatma ile geçiren Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek'in yasalara aykırı olarak işgal ettiği ODTÜ arazisinden yol geçirme inadına tepkiler giderek büyüyor.ODTÜ arazisinde geçen yol nedeniye yaşananlara ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bile, “Bunlar büyütmeden, konuşularak halledilecek konulardır. İlgililer konuşur, hallederler” yanıtını verdi. Buna rağmen yasadışı işgal dayatmasını sürdüren Melih Gökçek'e karşı tüm yurttan tepkiler çığ gibi çoğalıyor.
ODTÜ arazisinden geçirilmek istenen yol projesi kapsamında 18 Ekim gecesi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından ODTÜ ormanında 3 bin civarında ağacın sökülmesi,  başta Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri olmak üzere bir çok ünivertsitede öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından protesto edildi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ "KINIYORUZ"
 
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde saat 13.30’da toplanan öğretim üyeleri “Diren ODTÜ Boğaziçi seninle” yazılı döviz açtılar. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nüket Esen 280 civarında öğretim üyesi ve görevlisinin imzasının bulunduğu bildiriyi okudu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ODTÜ yerleşkesinde yapmış olduğu yol yapım çalışmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, şiddetle kınandığı ifade edilen bildiride şöyle denildi:
 
 
"Bir üniversite yerleşkesine, üniversite yönetiminden izin almaksızın, hatta haber vermeksizin gece saatlerinde çitleri yıkarak girmek ve 3 bin civarında ağacı sökmek, üniversiteye hem hukuk dışı hem etik dışı bir saldırıdır. Üstelik bu baskı söz konusu yol planı henüz askıdayken ve ODTÜ ile devlet yetkililerinin itiraz görüşmeleri sürerken gerçekleşmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir hukuk, ahlak ve çevre anlayışına uymayan bu kaba güç gösterisi karşısında ODTÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerini sonuna kadar desteklediğimizi tüm kamuoyuna duyururuz. Bu mücadele üniversitenin, özgürlük ve onur mücadelesidir. Sonunda üniversite kazanacaktır.” Öğretim üyelerinin okuduğu bildirinin ardından, Boğaziçi Forumu ve Eğitim - Sen 6’Nolu Şube üyeleri de ODTÜ’ye destek açıklamaları yaptı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÇAM DİKTİ
 
TRAKYA Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) ağaçların kesilmesini protesto etti. Öğrenciler, sembolik olarak Zübeyde Hanım Parkı’na 7 çam fidanı dikip Gezi Parkı olaylarında ölen 7 kişinin fotoğraflarını koydu.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekiplerinin yol yapım çalışması gerekçesiyle ODTÜ kampusu içinde yaptığı ağaç söküm işlemlerini protesto etmek için yaklaşık 100 öğrenci Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nde toplandı. Ellerinde kazma ve küreklerle yürüyen ve 'Her yer ODTÜ her yer direniş' sloganları atan öğrenciler, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Zübeyde Hanım Parkı’na geldi. Burada öğrenciler, yanlarında getirdikleri 7 çam fidanını parka dikti. Ardından da fidanların önüne de Gezi Parkı olaylarında ölen 7 kişinin fotoğraflarını bıraktı. 
 
Öğrenciler, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.Fırat KESKİNKILIÇ / EDİRNE

 
SAMSUN'DA ODTÜ'YE DESTEK İÇİN ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ
 
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) bir grup öğrenci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yol yapım çalışmaları sonrasında çıkan olaylara desktek vermek amacıyla eylem yapıp fidan dikti.
 
OMÜ Kurupelit Kampüsü'nde bulunan Mühendislik Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci 'Her yer ODTÜ, her yer direniş' yazılı pankartlar taşıyarak yürüyüş yaptı. Yaklaşık 25 kişilik öğrenci grubu sloganlar atarak Fen Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüdü. Ardından basın açıklaması yaptı. 
 
Grup Sözcüsü Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Süha Erkundu, "ODTÜ tüm üniversitelerin vicdanıdır. ODTÜ'de sökülen her fidan bütün üniversitelerin umuduna saldırıdır. Sökülen her fidan için direneceğiz ve hesabını soracağız" dedi. 
 
Basın açıklamasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi binası önündeki yeşil alana 6 fidan diken öğrenciler, olaysız dağıldı. Yaprak KOÇER / SAMSUN


 
ODTÜ'DE AĞAÇLARIN KESİLMESİNE TEPKİ İÇİN FİDAN DİKTİLER
 
MERSİN Üniversitesi'nde (MEÜ) bir grup öğrenci, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) ağaçların kesilmesine tepki için fidan dikti.
 
Öğle saatlerinde MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nde bir araya gelen öğrenciler, sloganlar atarak üniversite içinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından öğrenciler, kampüs içindeki belirledikleri bir alana 7 fidan dikti. Öğrenciler fidanların her birine Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerin isimlerinin yazılı olduğu pankartları astı. Burada öğrenciler adına açıklamalarda bulunan Ayfer Sürmeli, ODTÜ'de büyük bir ağaç katliamının yapıldığını iddia ederek, "33 milyonun üzerinde ağaca, yaklaşık 500 tür kır çiçeğine, 23 tür memeli canlıya, 9 tür sürüngene, 126 tür kelebeğe, 226 kuş türüne sahip ODTÜ geçtiğimiz günlerde rant için ülke gündeminde yer aldı. Melik Gökçek planları ile durmadı rant sağlamak amacıyla ODTÜ'deki ormanlık arazideki ağaçları yağmaladı. Bununla birlikte 100. Yıl Mahallesi'ndeki birçok gece kondu yıkıldı" dedi.Mustafa İNSAN/MERSİN