MELİH GÖKÇEK VE BU BAŞKAN ARASINDAKİ FARKI BULUNUZ

MELİH GÖKÇEK VE BU BAŞKAN ARASINDAKİ FARKI BULUNUZ

AKP'nin Twitter'de yarattığı skandallar ve yaptığı komik heykeller ile gündemden düşmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı arkasındaki iktidar desteğine rağmen metroyu bitiremezken bakın imkansızlıklar içerisinde bir belediye başkanı neler yapmış.

KÜTAHYA'nın Şaphane ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Rasim Daşhan, bir yıllık süreçte akaryakıt giderleri başta olmak üzere temsil ve ağırlama giderlerini kısarak sağladığı 1 milyon 600 bin liralık tasarruf ile pazaryerinden balık haline, mezbahadan düğün salonuna kadar pek çok hizmet kazandırıp, gönüllerde taht kurdu.

1 MİLYON 600 BİN TL TASARRUF ETTİ

Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, akaryakıt başta olmak üzere temsil ve ağırlama giderlerini kısarak elde ettiği yıllık 1 milyon 600 bin liralık tasarruf ile 3 bin 700 nüfuslu, 7 mahalleden oluşan ilçesine 1200 metrekare kapalı alana sahip pazaryeri, balık hali, modern mezbaha ve umumi tuvalet ile 7 işyeri üzeri 500 metrekarelik düğün salonu ve bir fıskiyeli havuz yaptırdı.

HASTANE YAPMA PROJESİ VAR

Başkan Daşhan, tasarrufa devam ederek gelecek yıllarda ilçesine 50 yataklı bir hastane kazandırmayı hedeflediğini belirterek, "Hedefim halkıma sağlık alanında kaliteli bir hizmet verecek 50 yataklı modern bir hastane kazandırmak. Bunun yanında elimizden alınan adliyemizi de ilçemize geri kazandırmak istiyorum. Ayrıca küçük sanayi sitesi ve 50 adet daha dükkan yaparak ilçemdeki esnaf ve küçük ölçekli sanayicilerimize istihdam oluşturmak istiyorum" diye konuştu.

İLLER BANKASI ÖDENEĞİNDEN BAŞKA DESTEK YOK

Hiçbir yerden destek ve ek bir kaynak almadan sadece İller Bankası'ndan gelen ödeneklerle ilçenin çehresini bir yılda değiştiren Başkan Daşhan'a vatandaşlar ve ilçede eğitim alan üniversite öğrencileri de tam destek sağlıyor.

BÜYÜK DESTEK VAR

Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu Bankacılık Bölümü son sınıf öğrencisi Senem Ateş, "Geçen yıl geldiğim Şaphane ile bu yıl ki Şaphane arasında çok fark var. Pek çok hizmet bir yıla sığdırıldı. Başkanımızın çalışmalarını destekliyoruz" dedi. İnşaatlarda boyacılık yapan 64 yaşındaki Halil İbrahim Ünal, "Bir yıllık hizmet sürecine 15 yıllık hizmet sığdırdı" diye konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı