Melih Gökçek Hakkında Şok İddia

Melih Gökçek Hakkında Şok İddia

Bahçeli ve Gökçek görüştüler mi?

 MANSUR YAVAŞ'TAN MELİH GÖKÇEK HAKKINDA ŞOK İDDİALAR


En son yapılan yerel seçimlerde MHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak, AKP'li Melih Gökçek ve CHP'li Murat Karayalçın'a karşı verdiği başarılı mücadele ile dikkatleri çeken, ancak diğer adaylara karşı çok mütevazi olanaklar ile kampanya yürüttüğü halde çok büyük bir oy alan Eski Beypazarı Belediye başkanı Mansur Yavaş'tan, Melih Gökçek hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Adı son günlerde CHP tarafından Ankara Büyükşehir belediye Başkan adaylığı ile geçen Mansur Yavaş, sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Melih Gökçek ve MHP yönetiminin bir anlaşma içerisinde olabileceğini ima ederek "Ankara’da Melih Gökçek’in bir 5 yıl daha Belediye Başkanı olması için adeta anlaşılmaz bir çaba gösterilmektedir." dedi.

Melih Gökçek ise twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mansur Yavaş'ın CHP'den aday olabilece ihtimalini "ben söylemiştim" diyerek doğruladı. Melih Gökçek ve Devlet Bahçeli'nin görüştüklerinin haber olduğunu, tarafların bu görüşmeyi yalanlamadıklarının altını çizen Mansur Yavaş, haberin ardından Gökçek'in, "MHP'nin AKP'ye katılması gerektiğini" açıkladığını, MHP yönetiminin ise bu teklife bir tepki vermediğini dile getirdi

BİR KAÇ GÜNE KADAR CHP ADAYI OLABİLİR

Bu çok önemli açıklaması ana akım medyada çok yer bulmayan Mansur Yavaş'ın, "kapalı kapılar ardında" AKP ile MHP 'nin seçim pazarlıkları yaptığını ima etmesi, MHP tabanında büyük bir şaşkınlık yarattı. Son Yerel seçimlerde sadece MHP'nin değil, başarılı geçmişi ve sunumu ile tüm siyasi partilerin tabanına hitabı başaran Yavaş'a , sosyal medyada büyük bir destek geldi. Twitter adlı popüler sitede, ülkücü kullanıcıların sahip çıkmadığı Mansur Yavaş aleyhine bir etiket açılarak alttan 3. sıraya kadar yükselmesi, MHP'li takipçiler tarafından ihtiyatla karşılandı.Öte yandan Yavaş'ın CHP adayı olması ihtimalinin, Melih Gökçek'i oldukça  telaşlandırdığı igözlerden kaçmadı. İşte Mansur Yavaş'ın siyasi kulislere bomba gibi düşen o açıklaması.

“İLGİ ALANIMIZDAN ÇIKMIŞ ŞAHSİYET, NE YAPARSA YAPSIN ” 

Değerli Dostlarım,

Bildiğiniz üzere; 2014 Yerel Seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olduğumu web sitemden açıklamamın ardından öncelikle MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı tarafından adaylık konusunda şahsımın düşünülmediği vurgulanarak “NEREDEN İSTİYORSA ORADAN ADAY OLABİLİR” açıklaması basına yansımıştır. Daha sonraki günlerde bu konunun Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye sorulması üzerine “İLGİ ALANIMIZDAN ÇIKMIŞ ŞAHSİYET, NE YAPARSA YAPSIN ” cevabını vermiş, aday yapılmayacağımı kamuoyuna açıklamıştır.

 

Bütün bu açıklamalara rağmen, 40 yıldır emek verdiğim partimin başka bir aday ismini açıklayana kadar  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  aday adayı olduğumu tekrar ettim. MHP yönetiminin  gerek kendi yaptırdıkları anketlerde gerekse de bağımsız kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptıkları anketlerde ve Ankara Parti Teşkilatlarında yapılan eğilim yoklamalarında, şahsımın MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmam durumunda seçimin kazanılacağı yönünde sonuçlar çıkmasına  rağmen, Sayın Mevlüt Karakaya aday olarak açıklanmıştır (bu anketlerin bir çoğu medyada yayınlanmıştır, diğerlerini de yakında  yine buradan açıklanacaktır).

 

30 Ekim 2013 tarihinde Yeni Çağ Gazetesinde Ahmet Takan’ın köşe yazısında Melih Gökçek ve Sayın Devlet Bahçeli’nin görüştükleri ile ilgili yazısını her iki taraf da henüz tekzip etmemiştir. Daha sonrasında  Melih Gökçek; adaylığının kesinleşmesinin ardından televizyonlara çıkarak  “MHP’nin kapatılarak AKP’ye katılması gerektiği” yönünde açıklamalarda bulunmuştur.  Her nedense bu açıklamalara da MHP yönetiminden resmi hiçbir tepki gösterilmemiştir. Bu sessizlik çok anlamlıdır. Ankara’da Melih Gökçek’in bir 5 yıl daha Belediye Başkanı olması için adeta anlaşılmaz bir çaba gösterilmektedir.

 

Partimin başka bir aday açıklamasının ardından, AKP ve CHP de dâhil olmak üzere birçok partiden Belediye Başkanlığı teklifi aldım, makam için parti değiştirmek anlayışından uzak biri olduğumdan bu partiler içerisinde Demokrat Parti’den bağımsız adaylığım gündeme gelmiştir. Parti yöneticilerinin genel merkez binasının satışından elde edecekleri gelirle seçim kampanyasını yürütme niyetleri basına yansıdı. Melih Gökçek’in bu duyumlar üzerine telaşa kapıldığı aşikârdır ki; mülk sahiplerinin talebi olmadan ve imar yasasına aykırı olarak DP Genel Merkez Binasının Kültür Merkezi yapılması kararı alındığı aşağıda gördüğünüz haberle kamuoyuna duyurulmuştur.  Duyumlar üzerine içine düşülen bu telaş ve çaba son derece anlamlıdır.

 Anlaşıldığı üzere; birilerinin Melih Gökçek’i seçtirme gayreti ortadadır.  Ankara üzerinde yapılan bu hesapları bozmak gerekmektedir. Bu nedenle CHP yönetiminin tekrar ettikleri adaylık tekliflerini; bir seçenek olarak yol arkadaşlarımla ve beni sevenlerle değerlendirmeye almış bulunmaktayız. Önümüzdeki seçenekler çok net; ya bu oynanan oyuna sessiz kalıp bir 5 yıl daha aynı yönetimle  Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetilecek, ya da Ankara için adım atacağız. Bu konuyu hafta sonu boyunca istişare edip, kararımı hafta içi kamuoyuyla paylaşacağım.

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

1955 yılında Beypazarı’nda dünyaya gelen Mansur Yavaş; ilk, orta, lise     öğrenimini Beypazarı’nda yaptıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini tamamladıktan sonra 1986 yılında Beypazarı’nda serbest avukatlık yapmaya başlayan Mansur Yavaş; 18 Nisan 1999 seçimlerinde Beypazarı Belediye Başkanı oldu.

Beş yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla Beypazarı’nı, Türkiye’nin en güzel on güzel ilçesinden biri yapmayı başaran Yavaş; Tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında öncü oldu. 28 Mart 2004 yılında ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş; gerçekleştirdiği projeleriyle literatürlere “Beypazarı Modeli”nin mimarı olarak geçti. “Ankara’yı Marka Kent” yapma hedefi ile 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

(Kendi resmi sitesinden alınmıştır)

Kaynak:Haber Kaynağı