MELİH GÖKÇEK DE CEMAATE YÜKLENDİ

MELİH GÖKÇEK DE CEMAATE YÜKLENDİ

.

MELİH GÖKÇEK'TE SONUNDA CEMAATE GÖNDERME YAPTI

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Erdoğan ve Fethullah Gülen hareketi arasında süren çatışmada bu güne kadar sessizliğini korumuş ve kendi itirafına göre, AKP içerisinde eleştirilerin hedefine bile gelmişti.

Yolsuzluk soruşturmalarının, Erdoğan tarafından cemaate yıkılması ardından da, uzun süre çatışma konusunda taraf olmayan Gökçek, adaylığının geri çekileceği söylentilerinden sonra, tarafını netleştirmeye başladı.

"CEPCİ'YE" BENZETTİ

Anakara'nın Beypazarı ilçesine otobüsler ile taşıdığı partililerle gövde gösterisi yapan Gökçek, yaptığı konuşmada adını vermeden de olsa  Fethullah Gülen'e gönderme yapmaya başladı. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu simgesi haline gelen " ayakkabı kutuları" konusu üzerinden, Erdoğan gibi bunun kendilerine yapılan oyun olduğuna değinen Gökçek, iddiasını birde fıkra ile güçlendirmeye çalıştı. İsim vermeden operasyonu yapan savcı ve emniyeti sahiplenen Gülen Hareketini, cambaz gösterisinde yankesicilik yapan cepcilere benzeten Gökçek, böylelikle son seçimlerde kendisine büyük destek veren Gülen Hareketini karşısına almış oldu.
 
Melih Gökçek'in Cumhuriyet'te yayınlanan haber göre konuşması şöyle.
Aralık ayına gelindiğinde ise 5 davanın aynı anda açıldığını belirten Başkan Gökçek, özellikle seçim öncesi dönemin beklendiğini vurgulayarak, şöyle örnek verdi:


"CAMBAZA BAK DİYORLAR..."
"Bunu anlamak mümkün değil. Ama ne yaptılar? Algı yönetimi yaptılar. Getirdi bir ayakkabı kutusu koydular, içinde 4.5 milyon dolar olduğunu söylediler. O neoconların, önceden insanlara algı yönetimi yapmak için zihnini bir yere endekslemek için yaptığı bir oyun. Kutu deyince yolsuzluk, kutu deyince Recep Tayyip Erdoğan, kutu deyince AKP, yani biz akla gelmeye başladık. Ama esas soygun ne? Bilir misiniz cambaz vardır, panayırlarda gezer. Aniden düşüyormuş gibi yapınca 'cambaza bak düşüyor' diye bağıran cepçiler, ceplerden paraları çeker. Şimdi 'cambaza bakın' yerini 'kutuya bakın' aldı."


KENDİ YAPTIĞI ANKET SONUCUNU AÇIKLADI


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 97 bin kişiyle yapılan son ankette kendisinin oy oranının yüzde 51.45, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın ise 36.08 olduğunu söyledi. Oysa Gökçek son yapılan yerel seçimlerde, Toplamda % 38 oy alarak kendisine karşı %62 Ankaralı oylarına rağmen seçimi kazanmıştı. Gökçek'in şimdi ki iddasına göre, gezi olayları ve yolsuzluk skandallarına rağmen oyunu Ankara'da % 13.5 arttırmış oluyor. Mansur Yavaş Son yerel seçimlerde %27 oranında süpriz bir oy almıştı. CHP adayı Murat Karayalçın'ın oyu ise % 31.5 da kalmıştı. Melih Gökçek'in verdiği rakamlara göre CHP ve Mansur Yavaş birlikteliği son seçimlere göre % 20 ye yakın oy kaybetmiş anlamına geliyor. Oysa yapılan tarafsız anketlerde Mansur Yavaş, Melih Gökçek'e fark atmış görünüyor.
 


Kaynak:Haber Kaynağı