MELİH GÖKÇEK BU KEZ SERT KAYA'YA ÇARPTI

MELİH GÖKÇEK BU KEZ SERT KAYA'YA ÇARPTI

Melih Gökçek'ten ABD elçisine: Ülkene dön diyen ABD elçisi BASS tan Melih Gökçek'e yanıt

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, tartışma yaratan akademisyen bildirisiyle ilgili "Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi teröre destek vermek ile eşdeğer değildir" demişti. Bass'ın bu sözlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten cevap geldi. Gökçek, Büyükelçi Bass'a "Türkiye'de ABD için yanlış tercihsin, ülkene dön" çağrısı yapmıştı.

İŞTE GÖKÇEK'İN YAZDIKLARI 

Melih Gökçek'in bu çağrısına ABD nin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yanıt geldi.

Elçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

BE Bass:"Sabah'la röportajımda yer alan net cümle bazılarının gözünden kaçmış olabilir" denilerek Bass'ın sabah gazetesinde yayınlanan röportajının linki paylaşıldı.

İŞTE BASS'IN SABAH'A SÖYLEDİKLERİ

Bass: PKK saldırıları durdurmalı ve Türkiye içinde özerklik ilanından vazgeçmeli. ABD, PYD veya YPG'nin de Suriye'nin kuzeyinde Arap toplumlarını yerinden eden bir güç olmasını istemiyor. Türkiye sınırından DAEŞ'i süpürmek için de çalışıyoruz

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass 'PKK özerklik ilanından vazgeçsin' dedi ve ekledi: PYD ve YPG'yi de desteklemiyoruz

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, SABAH'ın sorularını yanıtladı. İşte röportajdan çarpıcı başlıklar:

- Türkiye'nin bazı şehirlerinde hendekler kazarak, silah yığarak çatışan terör grupları var. ABD bakış açısıyla bu tablonun karşılığı nedir? Bunu ABD'de hayal etmek mümkün mü mesela? 
Güneydoğu'da okulların kapanmasından, hastanelerin hedef alınmasından ve masum sivillerin ölümünden fayda gören hiç kimse olduğunu düşünmüyorum. Şiddet ortamının yarattığı baskının konuşmayı engellemediği bir ortama geri dönebilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Bunun ilk adımı olarak, PKK'nın saldırılarına ve Türkiye içindeki belirli alanlarda, mahallelerde veya bölgelerdeki özerklik ilanına son vermesi gerekiyor. Bu, siyasi düzeni güç yoluyla değiştirmeye yönelik bir teşebbüstür ve biz bunu güçlü şekilde reddediyoruz. Hem PKK'ya saldırılarını durdurması yönünde; hem de hükümete toplumun ilgili kesimleriyle yeni veya devam niteliğinde bir siyasi diyalog sürecine başlamaya hazır olması yönünde çağrıda bulunuyoruz. 

Kaynak:Haber Kaynağı