Melih Gökçek bu kez bıyıkları kesti...

Melih Gökçek bu kez bıyıkları kesti...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin, “Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3′te 2 çoğunluk sağlanmadan karar alındığı” gerekçesi ile iptal ettiği Ankara’nın “Gülen Ankara Kedisi” logosunu, kedinin 3 olan bıyık sayısını 2′ye düşürerek yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirdi.

Milliyet’in haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan mart ayı toplantılarına, “Gülen Ankara Kedisi” logosu damgasını vurdu. Gökçek başkanlığında bugün akşam saatlerinde toplanan belediye meclisi, Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin, “Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeterli çoğunluk sağlanmadan karar alındığı” gerekçesiyle geçtiğimiz Ocak ayında iptal ettiği “Gülen Ankara Kedisi” logosunu üzerinde çok küçük değişiklikler yaparak yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirdi. Gülen Ankara Kedisi’nin 3 olan bıyık sayısı 2′ye düşürüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bıyıklı Gülen Ankara Kedisi’nin değişik versiyonlarını, belediye logosu olarak kullanacak.

BU İLK DEĞİL DAHA ÖNCE DE BIYIK EKLEMİŞTİ

Gökçek, Eylül 2011′de Danıştay 8. Daire, “Gülen Ankara Kedisi” logosunu yine aynı gerekçeyle iptal ettiğinde ise kedi simgesine bıyık ekleyerek ve kedinin sarı ve mavi renk olan gözlerinin yerini değiştirerek aynı logoyu belediye meclisinden geçirmişti.

Gökçek, daha önce de Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Ankara’nın cami minareli amblemini ilk amblemde tepede 3 olan yıldız sayısını 5′e çıkartarak yeniden Belediye Meclisi’nden geçirmişti.