Melih Gökçek Bu habere Çıldırdı

Melih Gökçek Bu habere Çıldırdı

Melih Gökçek işte bu habere çıldırdı.

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı İ.Melih Gökçek bu habere çıldırdı.
Yurt Gazetesi'ne bağlı olarak yeni yayınlanmaya başlayan Bağımsız Dergisin de yer alan Ankara'ya, " En yaşanabilir kent Ödülü" olayının İ.Melih Gökçek'e bir şirket tarafından verildiği ve iddia edildiği gibi BM onayının olmadığı haberine twitter hesabından sert tepki verdi.

Avrupa'da olduğunu döner dönmez belge açıklayacağını attığı twitlerde yazan İ.Melih Gökçek'in, belge ve yanıt vermek için neden Ankara'ya dönünce dediği de anlaşılamadı?

İşte İ.Melih Gökçek'in o ödülü şirketden aldığı iddialarının haberi ve İ.Melih Gökçek'in Twitter hesabından verdiği yanıtlar.


İşte Melih Gökçek'e verilen o ödülün sırrı
 
Bağımsız Dergisi, Ankara’ya verilen ‘En Yaşanabilir Kent Ödülü’nün sırrını ortaya çıkardı. Ödülü, para karşılığı ödül dağıtan bir şirket vermiş, medya da yemiş.
03 Şubat 2013 Pazar 10:37
 
 
 
İşte Melih Gökçek'e verilen ödülün sırrı
HABER MERKEZİ- Haftalık haber-yorum dergisi Bağımsız’da yayımlanan bir haber Melih Gökçek’in ödül oyununu ortaya çıkardı. İrfan Taştemur’un Londra’dan hazırladığı haberde, Türkiye basınında çıkan “Ankara’ya BM’den onaylı En Yaşanabilir Kent Ödülü verildi” haberlerinin arkasında dönen tezgâh gözler önüne serildi.
 
Bağımsız’ın haberine göre ortada ‘BM onayı’ falan yok. Ödülü veren LivCom adlı şirket kredi ve finansman ihtiyaçlarında dosyalarına konulmak üzere ödüle ihtiyaç duyan belediyelere bu ödülleri para karşılığında dağıtıyor. Taştemur’un haberi özetle şöyle:
 
UYANIK İNGİLİZİN ŞİRKETİ
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı “ödül canavarı” Melih Gökçek’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde aldığı çevre ödüllerinin arkasından BM Çevre Örgütü yerine İngiltere’de bir köy evinden idare edilen sıradan bir şirket çıktı. İngiltere merkezli LivCom adlı şirket, çoğu Asya ve Arap ülkelerinden olmak üzere, kredi ve finansman ihtiyaçlarında dosyalarına konulmak üzere
ödüle ihtiyaç duyan belediyelere bu ödülleri para karşılığında dağıtıyor.
 
Başkent Ankara’ya bu yıl da ödüller veren ve BM Çevre Örgütü ile hiçbir resmi bir temsilcilik anlaşması bulunmayan LivCom ödül şirketi, İngiltere’de Reading Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki memuriyetinden ayrılan uyanık bir İngiliz tarafından idare ediliyor.
 
BM’DEN YETKİSİ YOK
 
Gökçek’in görkemli bir basın toplantısıyla duyurduğu ödül haberi gazetelerde, “Ankara 2012 yılı LivCom Yaşanabilir Toplumlar Ödülleri'nde hem ‘yaşanabilir kentler’ kriterinde hem de ‘projeler’ bazında en çok ödül kazanan kent oldu” ifadeleriyle yer aldı. Gökçek’in duyurduğu, Birleşmiş Milletler (BM) çevre programı UNEP onaylı olduğu iddia edilen LiveCom ödüllerinin ne BM’den ne UNEP’ten onayı var.
 
Ödül organizasyonunu yapan Alan Smith bile durumu ‘bir tür bağlantı’ olarak tanımlıyor. Çok sıkıştırınca da bu bağlantı türünü, hiçbir resmi yetkilendirme olmadan, sadece ‘kriterlerde
mutabakat’ olarak geçiştiriyor.
 
JÜRİ MEÇHUL
 
Ödülleri kim olduğu bilinmeyen jüri üyeleri (ya da büyük ihtimal sadece Smith) dağıtıyor. Kuşkusuz bu kararda başvuru yapan belediyelerin sponsorları aracılığı ile aktardığı para da epey yardımcı oluyor.

İ.MELİH GÖKÇEK'İN TWİTTER'DEN VERDİĞİ YANIT