Melih Gökçek Bu Gece Uyuyamaz

Melih Gökçek Bu Gece Uyuyamaz

CHP'li Günaydın, yerel seçimlerle ilgili çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir’de anket açıkladı. İstanbul’da Büyükşehir ve 19 ilçeyi, İzmir’de Büyükşehir ve 30 ilçenin tamamını alacaklarını söyledi. 

MELİH GÖKÇEK'E TİTRETEN CEVAP

Günaydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Melih Gökçek’in oyunun partisinin 20 puan gerisinde olduğunu öne sürdü. 
Günaydın, Melih Gökçek’in twitter’dan ’İzmir Venedik’e döndü’ diye mesaj yazmasını da "Sabaha kadar twitter başında oturup öğlene kadar uyumak yerine lütfen kentinin sorunlarına odaklansın" diye değerlendirdi.


CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, seçim öncesi aday ve strateji belirlemek için ülke genelinde 100 noktada anket yaptırdıklarını, İstanbul’da CHP’li 12 belediyede hiçbir sorun yaşanmazken aralarında Beyoğlu, Beykoz, Çekmeköy’ün de olduğu yedi ilçeyi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’yi katacaklarını savundu

Günaydın, şunları söyledi:

"Trakya açısından tarihi bir rekorun gelmekte olduğunu söyleyelim. Manisa, Balıkesir, Uşak ve Denizli’nin CHP’li belediyelere katıldığı bir sürecin içindeyiz. Balıkesir’de CHP, MHP, AKP at başı. Bu düzen CHP lehine değişecektir. Akdeniz’de Antalya’nın kentsel ve kırsalında açık farkla öndeyiz. Antalya’da AKP çok geriden geliyor. 

Mersin’de üç partili yarış var. Orada MHP’nin de oyu var. İç Anadolu Bölgesi’nde Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen ile doğru yönetim var. Orada durumumuz iyi, devam edecek. Ankara’da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oyları, parti oylarının 20 puan gerisindedir. Bu benim sorunum değil. 

AKP’nin sorunu olabilir. Aday gösterilebilmek için 16 ayda bugüne kadar yapmadığı bir şeyi yapmak ve çalışmak durumundadır. Karadeniz’e çıkalım. Artvin, Ordu, Zonguldak, Sinop başarılı bir performans sergiliyor. Zonguldak’ta oylar beklentinin bir miktar altında ama gerekli çalışmalarla çıkaracağız. Doğu ve Güneydoğu’da en anlamlı çabaları ortaya koyduk ancak hak ettiğimiz bir oy düzeyi ile bize geri döndüğünü söylemek güçtür. Orada iddialı olduğumuz yerler var ancak alamadığımız yerler için çalışıyoruz."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR VE 30 İLÇE CHP’NİN

Gökhan Günaydın, İzmir’de 12 ilçede 250 bin denekle yaptıkları ankete göre 2014 yılında Büyükşehir ve 30 ilçenin CHP’li başkanlar tarafından yönetileceğini öne sürerek, şöyle devam etti:

"İzmir’de Tire ve bayındır dışındaki tüm ilçelerde belediyeler, CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. 12 ilçede ve Büyükşehir nüfus ölçeğine göre bilimsel olarak saptanmış deneklerle bir anket çalışması yaptık. Tire ve Bayırdır da dahil olmak üzere İzmir’in tüm belediyeleri CHP’li başkanlar tarafından yönetilecektir. 

Tarihi rekorlar kırılacak yerler vardır. En sorunlu yerlerde bile CHP’nin oyu oldukça yüksektir. Teknik olarak size söylemem gereken şu, partinin oyu, büyükşehirin oyu ve ilçe belediyesinin oyu karşılaştırması yapılıyor. Biz buralarda gerekli düzenlemelerin peşindeyiz. 

Elde ettiğimiz başarıyı daha yukarıya çekmek çabası içindeyiz. Anketi, 12 yerde yaptık. Metropol ilçelerin tümünde AKP’nin açık ara farkla önündeyiz. Karabağlar, Bayraklı, Buca ve Çiğli’de ile yarış var deniyor. AKP kendisini yarışın içinde sanıyor olabilir ancak dört ilçede de CHP seçimi rahatlıkla alacak derecede AKP’nin önündedir."

SABAHA KADAR TWITTER BAŞINDA, ÖĞLENE KADAR UYUYOR

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, bir basın mensubunun sorusu üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Melih Gökçek’in twitter’dan, ’İzmir Venedik’e döndü’ diye mesaj yazmasını şöyle değerlendirdi:

"Ankara milletvekili olarak Gökçek’i çok iyi tanıyorum. Sabaha kadar twitter başında oturup öğlene kadar uyumak yerine lütfen kentinin sorunlarına odaklansın. Ankara’nın 1994 yılından bu yana 18 yıldır belediye başkanısınız. Ankara’da Haziran seçimlerinden 3 gün sonra 15 Haziran gibi bir günde ciddi yağış düşmesi sonrasında alt geçitlerde insanlar araçlarıyla mahsur kaldılar ve yüzerek çıktılar. Aykut Fındıkçı adlı bir yurttaş aracını terk ederek içi su dolu alt geçitten yüzerek kendini kurtardı. Dava açtı ve kazandı. 

Sağa sola laf yetiştirmek yerine Ankara’nın sorunlarına odaklanması, Ankara için hayırlı olacaktır. Ben Melih Gökçek’in yerinde olsaydım hiç konuşamazdım. 18 yıldır Ankara’yı yöneten belediye başkanı bir metre metro yapamadığı için Ankara’nın metrolarını yapma görevi Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. 

Gökçek’in nasıl bir felaket olduğunu önümüzdeki günlerde açacağımız dosyalarla yurttaşlarımızla paylaşacağız. İzmir’in tüm sorunlarını masaya yatıralım ama bunu ilgilileriyle yapalım. Gökçek, İzmir’in ilgilisi değil."