Melih Gökçek Bu Belgelere Ne Diyecek ?

Melih Gökçek Bu Belgelere Ne Diyecek ?

Bu belgeler sahte mi ?

İ. MELİH GÖKÇEK BU BELGELERE NE DİYECEK ?

CUMA HİKMET/HaberARTI Türk

Ankara Büyükşehirbelediye Başkanı İ.Melih Gökçek Yurt Gazetesinde başlatılan haberlerden sonra  6 Şubat 2013 tarihinde bir basın toplantı düzenleyerek 5 başlık altında topladığı ve gurur duyduğunu söylediği "Ankara En yaşanabilir Kent" ödülü hakkında Haberartı Türk'ün de haber yaptığı iddalara yanıt vermişti. İ.Melih Gökçek'in yanıtladığı ve yayın yapan herkesi "iftiracı" ilan ettiği, "özür dilerseniz dava etmem" diye tehdit ettiği ve kimi haber sitelerinin ! özürlerini yayınladığı, basın toplantısında verdiği tüm yanıtlara verdiğimiz link başlıklarından ulaşabilirsiniz.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinde de yayınladığı basın toplantısı yanıtlarında şöyle diyor. 

 “İddiası olan bizim para verdiğimizi sponsor olduğumuzu, jürinin belli olmadığını, katılan ülkelerin geri kalmış ülkeler olduğunu ispatlamak zorunda. Bunları ispatlamadığı sürece müfteri damgasını alınlarında taşırlar”

Haberi ilk yapan Yurt Gazetesi bu günde yazı dizisine haline getirdiği "Dünyanın En Yaşanabilir Kenti" hakkında ki iddialarından birisi olan, BU ÖDÜLÜ HANGİ JÜRİ VERDİ?" sorusuna ise, İ.Melih Gökçek, Belediye resmi sitesinde yayınlanan şu yanıtı veriyor.

“Bunlar Estonya, Güney Afrika, İngiltere, Belçika, Japonya, Yeni Zelanda,  Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 12 jüri üyesi var.  Biz bu ödülleri almaya gittiğimizde bu jürilerin herhangi birine Ankara’yı tanıtan kitaplarından hediye etmek istedik. Etik olmayacağı düşüncesiyle bunu bile kabul etmediler. Yok dedikleri jüri böyle bir yapıda” 

Yurt gazetesinde, "JÜRİ" konusunda bu gün yayınlanan iddia ise şöyle;



"ŞİRKETTEN ARKADAŞ JÜRİ ÜYESİ
 
Gabe de Buysscher: Belçikalı. LivCom Ödülleri’nin yani Smith’in ödül dağıtıp para kazanmak için kurduğu şirketin eski direktörü. Alan Smith gibi o da İngiltere’nin Reading kasabasında yaşıyor. Uzmanlık alanının ne olduğu ve şu anda ne iş yaptığı bilinmiyor.
 
İNTERNETTEN ÖĞRETMENLİK YAPIYOR
 
Katie Freeth: İngiliz. Uluslararası Park ve Mesire Yeri İdaresi Federasyonu çalışanı. Ayrıca internet üzerinden öğretmenlik yapıyor. Eğitimi ve uzmanlık alanı bilinmiyor.
Samuel D. McCully: Avustralyalı. Planlama ve mimarlık uzmanı. DM Tasarım adlı firmanın sahibi. Uluslararası Park ve Mesire Yeri İdaresi Federasyonu’nun ‘dünya komisyonerliği’ (!) görevinde bulunmuş.
 
BELDE BELEDİYESİNDE ÇALIŞIYOR
 
Rob Small: Yeni Zelandalı. LivCom Ödüllerinin kardeş örgütü Uluslararası Park ve Mesire Yeri İdaresi Federasyonu’nun başkanlığını yapmış. Şu anda, Yeni Zelanda’da 20 bin nüfuslu bir belde belediyesi olan Colac Otway Shire Belediyesi’ne bağlı konseyde çalışıyor.
Steve Palframan: İngiliz. 115 bin nüfuslu Newark ve Sherwood Beldesi’nde Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmış
Sue Flack: İngiliz. Nothingham Belediyesi Planlama ve Ulaşım Bölümü yöneticisi. Eğitimi bilinmiyor.
Krista Vilta: Estonyalı. 2006 yılında Estonya’nın Tartu Üniversitesi Coğrafya Enstitüsü’nde yüksek lisans yapmış."

HABER ARTI TÜRK'ÜN ARAŞTIRMASI

Karşılıklı sürdürülen bu iddialarda verilen yanıtlar gittikçe daha çok kafa yormaktaydı. Yurt Gazetesi ayrıntılarını verdiği bilgilerde "TÜRKİYE'NİN BAŞKENTİ KOCA ANKARA'YA, BU JÜRİ NASIL BU ÖDÜLÜ VERMİŞ?" diyor, İ Melih Gökçek ise jüri üyelerinin sayılarını ve milliyetlerini açıklıyor. HaberArtı Türk, iddialar hakkında girdiği araştırmada, çok ilginç ayrıntılara ve belgelere ulaştı.
İ.Melih Gökçek'in "iftira, yalancılık ve yapan müfteridir." ilan ederek, özür dilemeyenleri ise mahkemey vermekle korkutmaya çalıştığı iddiaların belgeleri gerekiyordu.

Habercilik dedikodu ya da, söylentiyi yayınlamak değildir. Haberi yapan kaynaklardan kopya-yapıştır ise hiç olmamalıdır. Bu etik kural duyguları ile araştırmasını sürdüren HaberArtı Türk yaptığı araştırmalarda, İ.Melih Gökçek'in bizzat yaptığı açıklama ve beyanlarda çelişkiler olduğunu farketti.

İşte İ.Melih Gökçek'in "5 İftiraya 5 Yanıt" başlığı ile yaptığı basın toplantısından ilk belge..

BU BELGE ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR (TIKLAYINIZ)

 



BELGEDE İ.MELİH GÖKÇEK NE AÇIKLIYOR ?

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı İ.Melih Gökçek yukarıda yayınladığımız belgede iddialara yanıt verirken, Yurt Gazetesinin Jüri sorusuna, hem milliyetlerini hemde sayısını "12 jüri üyesi var şeklinde" açıklıyor.
Toplam 10 ülke sayarak 12 jüri üyesi olduğunu açıklayan Gökçek, "jürisi kim bu ödülün? sorusuna böylece bir yanıt vermiş oluyor.

İ.MELİH GÖKÇEK, aslında diğer bir çok ayrıntıyı ve jüri konusunu çok daha önceden kamu oyuna açıklamıştı zaten. 6 şubat günü yaptığı toplantı da 2. kez açıklamış oldu. 

2012 Kasım ayında yaptığı basın açıklamasında, topladığı bütün ödüller konusunda uzun uzun açıklama yapan İ.Melih Gökçek, basının yoğun ilgi gösterdiği ve manşetlerine taşıdığı bu ödülleri "16 yılda 4 ödül alan Ankara" şeklinde lanse etmişti.

Ancak İ.Melih Gökçek'in açıklamalarında çelişkiler vardı. Üzerinden çok fazla zaman da geçmemişti ama Başkan İ.Melih Gökçek sayıları tutturamamıştı. Aradan çok az bir zaman geçmiş olmasına rağmen bizzat kendisinin açıkladığı jüri rakamları birbirini tutmuyor, hangi uluslardan olduklarında ise bir karışıklık göze çarpıyordu.

BELGE  2 ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR (TIKLAYINIZ)



Ankara Büyükşehir Belediyesi Sitesinden edindiğimiz ve 28 Kasım 2012 tarihinde yayınlanmış olduğu verilen bu belgede, Başkan İ.melih Gökçek'in tartışmalara konu ödüle dair bir çok açıklaması bulunuyor. Ancak görüldüğü gibi
6 Şubat 2013 tarihinde yayınlanmış " 5 İftiraya, 5 Yanıt" başlığı ile verdiği yanıtlarda ki jüri sayısı açıklamaları birbiri ile örtüşmüyor.

Bu kadar önemli iddilar karşısında, haber yapan medya kuruluşlarına ağır hakaretler de ve savcılık tehditlerinde bulunan, İ.Melih Gökçek'in, çok iyi hazırlanmış olması gereken bir basın toplantısında verdiği rakamlarda ki çelişkilerin kaynağı merak ediliyor.

KAMUOYU'NUN MERAK ETTİĞİ SORULAR ?

Bu gün Yurt Gazetesinde yayınlanan iddialar doğru değilse; İ Melih Gökçek tarafından rakamları ve milliyetleri farklı belgelerde çelişkili açıklanan jüri üyeleri tam olarak, kaç kişi ve kaç ulustan meydana gelmektedir?

Yayınladığımız ve Ankara Büyükşehir Belediyesi sitesinden elde edilmiş bu belgeler sahte belgeler midir?

Bu belgeler sahte değilse, Ankara Büyükşehir belediyesi Sitesi hacklenmiş midir?

İ.Melih Gökçek bu çelişkiyi nasıl açıklayacaktır. Maddi bir hata olarak mı? Basın toplantısına 2 gün önceden hazırlandığı halde dalgınlık mı ?

HaberArtı Türk bu belgeleri yayınladığı için savcılığa verilecek ve hakkında tazminat davası açılacak mı?

İ. Melih Gökçek, " Bu konuda bir yazım hatası olmuş, özür dilerim diyecek mi?