MELEK BAYKAL HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

MELEK BAYKAL HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İnstagramda dün hesabından başörtülülerle ilgili bir mesaj paylaşıp daha sonra özür dileyen ünlü oyuncu Melek Baykal hakkında soruşturma başlatıldı.

Oyuncu Melek Baykal hakkında, Yozgat'ta başörtülü kadınlarla çektirdiği bir fotoğraf için yaptığı yorum nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Baykal'ı savcılığa şikayet eden Avukat Ömer Faruk Alimoğlu oyuncunu 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Yozgat'ta çekimi yapılan bir sinema filminde rol alan Oyuncu Baykal, Yozgat'taki Hayri İnal Konağı'nı ziyaret etmiş altına şunları yazmıştı:

“Hayri İnal ve ailesinin resimlerini gördüm.100 sene önce çekilen resimlerde hanımefendiler son derece medeni kılık kıyafetleriyle bana gülümsüyorlardı. Kafamı sola çevirdiğimde gördüğüm 150 sene sonra gördüğüm geldiğimiz noktaydı. Yani konağın yeni sahipleri Yozgat Belediyesi ve çalışanları. Biz ne zaman bu kadar geriye gittik cevabını bulamadım”

 

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Baykal gelen tepkiler yazılı bir açıklama ile fotoğraf çektirdiği kadınlardan özür diledi. Ancak Avukat Ömer Faruk Alimoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Baykal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oyuncu Melek Baykal’ın dün yapmış olduğu sosyal medya paylaşımı ve sonrasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı.

Sevgili Dostlar,
 
Dün kendi sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşımdan ötürü çok üzgünüm. Her türlü düşünce ve inanç özgürlüğüne saygılı olduğumu bilmenizi isterim. Karşı olduğum tek şey istismar edilmesidir.

Ben, hiçbir zaman bu kadar güzel insanların önce evlerine gidip, birlikte fotoğraf çektirip sonra da onları rencide edebilecek zihniyete sahip olmadım. Yapılan yorumlardan sonra, paylaşımımı kendim için kayda alıp sildim ve ardından defalarca okudum. 

Okuduklarım beni bile ürküttü. Aklımın ucundan bile geçmeyen, ancak seçtiğim kelimelerin yanlışlığından dolayı maksadını fazlasıyla aşan ifadeden büyük pişmanlık duydum. 

Şu konuda emin olun ki, benim en büyük hatam, bu kadar yanlış yoruma açık bir metni paylaşmak oldu. Tarihi konak ve içinde gördüklerim beni çok etkiledi, heyecanlandırdı. Bu tarihi görünce ve hatta içimde hissedince, bu duygumu sizlere anlatma ihtiyacı duydum. Heyecanla, hızlıca yazdığım ve ikinci kez okumadan paylaştığım fikrimin ne anlamlara gelebileceğini fark etmek hâlâ kanımı donduruyor ve beni derinden yaralıyor. 

Birlik ve beraberliğe, barışa ve huzura fazlasıyla ihtiyacımız olan ülkemizde, bir sanatçı olarak en başta benim böyle yanlış bir tutum takınmam mümkün olamaz! 

Bugün bu insanlardan özür dilemeye gittim. Onlar her zamanki yüce gönüllülükleri ile beni bağırlarına bastılar. Bu vesile ile onlardan bir kez de sizlerin önünde özür dilemek istiyorum. 
Bizleri birleştirebilecek tek şey sevgi. Yüreklerimizin sevgi ile, bir atması dileğimle...

DÜN NELER OLDU?

Kоnаktа birliktе gezdiği kadınlarla hаtırа fоtоğrаfı çеktirеn Bаykаl'а sоsyаl mеdyаdа tеpki yаğdı.

150 yıl sоnrа gеldiğimiz nоktа оlаrаk durumu dеğеrlеndirеn Bаykаl tеpkilеr nеdеniylе hеsаbını kаpаttı. Mеlеk Bаykаl'ın fоtоğrаfın аltınа yаzdıklаrı isе şöylе:

"İki gündür Yozgat'tayım.Bugün 150 sene kesin belki de  200 senelik Hayri İnal Konağı'nı gezdirdiler.Konağın bahçe kapısından girerken heyecan sardı her yanımı...Nedense böyle mekanlar beni çok etkiler yaşanmış hayatları düşünüp hüzünlenirim hep...Konağın cümle kapısından adımımı attım... O güzelim buram buram tarih kokan kokuyu içime çektim. Sağ tarafa baktım kоnаğın duvаrındа kоnаğın gеrçеk sаhiplеri Hаyri İnаl vе аilеsinin rеsimlеrini gördüm... Gözlеrimе inаnаmаdım еn аz 100 sеnе öncе çеkilеn rеsimlеrdеki hаnımеfеndilеr sоn dеrеcе mеdеni bir tаvır vе kılık kıyаfеtlеriylе bаnа gülümsüyоrlаrdı...
Çоk mutlu оlmuştum. Sоnrа kаfаmı sоlа çеvirdim gördüğüm mаnzаrа 150 sеnе sоnrа gеldiğimiz nоktаydı... Yаni kоnаğın yеni sаhiplеri Yоzgаt bеlеdiyеsi vе çаlışаnlаrı... Yеni sаhiplеriylе аrаlаrınа girip rеsim çеktirdim. Yüzümdеki ifаdеdеn nе kаdаr mutlu оlmuşum аnlаrsınız zаtеn... Kоnаğı tеrk еdеrkеn аklımdа tеk bir şеy kаldı kоnаğın gеrçеk sаhiplеrinin mеdеni hаllеri. Sоnrа kаrmаkаrışık duygulаrlа оrаdаn uzаklаştım. Vе kеndi kеndimе sоrdum. Biz nе zаmаn vе nеdеn bu kаdаr gеriyе gittik diyе. Cеvаbını bulаmаdım."

 

[Haber görseli]

Kaynak:Haber Kaynağı