Meksika'da çok büyük deprem; 8.1

Meksika'da çok büyük deprem; 8.1

Dünyada meydana gelen son zamanların büyük depremi Meksika Körfezinde meydana geldi.

ABD Sismik Araştırmalar Merkezi’nin (USGS) verilerine göre, Meksika açıklarında 8.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Uyarıların özellikle Orta Amerika kıyıları için yapıldığı bildiriliyor. Tsunami alarmının ardından Meksika'da dalgaların boyu 0.7 metreye yükseldi.

EN AZ 6 ÖLÜ

Meksika açıklarında 8.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Meksikalı ve Guatemalalı yetkililer depremde en az 6 kişinin öldüğünü açıkladı. Meksikalı yetkililer depremin büyüklüğünü de 8.4 olarak duyurdu.
ABD Sismik Araştırmalar Merkezi'nin (USGS) verilerine göre, Meksika açıklarında Pasifik Okyanusu'nda 8.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DEPREM ANINDAN GÖRÜNTÜLER

BİR KASABAYA 87 KİLOMETRE

Depremin büyüklüğünü 8.0'dan 8.1'e revize eden USGS, ​depremin merkez üssünün de Pijijapan kasabasının 87 kilometre güneybatısı olduğunu belirtti.

​Depremin derinliğinin de yaklaşık 70 km olduğu kaydedildi.

MEKSİKA: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 8.4

Meksikalı yetkililer ise depremin büyüklüğünü 8.4 olarak açıkladı. Depremin merkez üssüne 1000 km uzaklıktaki başkent Mexico City'de de deprem şiddetli şekilde hissedildi. 

Yaklaşık bir dakika boyunca süren sarsıntılar nedeniyle insanlar panik halinde sokaklara çıktı. Bazı mahallelerde elektirik kesintileri yaşandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Chiapas ve Mexico City'de de okullar tatil edildi. İlk depremin ardından bölgede en büyüğü 5.7 olmak üzere 10'dan fazla artçı sarsıntı da yaşandı.

İlgili Haberler