MEHMETÇİĞE SİLAH SIKAN PKK'LIYI TEDAVİ EDİYORUZ

MEHMETÇİĞE SİLAH SIKAN PKK'LIYI TEDAVİ EDİYORUZ

Gezi olayları sırasında yaralanan gençleri tedavi eden doktorlara soruşturma açan AKP Hükümeti artık sadece PYD lileri tedavi etmiyor

Kobani'de Yaralanan PKK'lılar Türkiye'de Tedavi Ediliyor

ABD'de yayımlanan Foreign Policy dergisi, Kobani'de yaralanan YPG savaşçılarının yanı sıra PKK'lıların da Suruç'ta tedavi gördüğünü yazdı.

İnternet sitesinde yayınlanan habere göre, Türkiye pasaportuna sahip PKK'lılar 'gizli bir yolu' kullanarak Türkiye'ye giriyor.

"ASKERLER GEÇİŞLERE GÖZ YUMUYOR"

FP'ye konuşan Sado adlı militan, Kobani'deki çatışmalardan yaralıları Türkiye'ye Renault 12 (Toros) tipi arabasıyla getirdiğini belirterek "Bizi her gün görüyorlar. Hangi arabayı kullandığımızı biliyorlar" dedi. Sado'ya göre sınırdaki Türk askerinin geçiş noktalarında nöbet tutanlar geçişlere göz yumuyor, Türkiye içerisindeki derme çatma bir sahra hastanesinde de yaralılar tedavi ediliyor. Türkiye'de hastanelerde tedavi edilen YPG'li sayısı resmi rakamlara göre 500'e yaklaşırken sınırda tutuklanma korkusuyla PKK'lılar sınır geçişlerini kullanmıyor.

SÖZDE DİYARBAKIR SORUMLUSU ŞANLIURFA'DA

Türkiye'ye tedaviye gelen PKK'lılar arasında sözde Diyarbakır sorumlusu olan Sofi kod adlı Selahattin Dilek'in de bulunduğu öğrenildi. Diyarbakır bölgesinde uzun yıllar PKK'nın dağ kadrosu ve silahlı kanadı içinde bulunan Dilek'in Kobani'de cephe sorumlusu olarak görev aldığı sırada yaralandığı ve Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildiği bilgisi verildi.
Gözaltına alınan Dilek'in güvenlik amacıyla 2 gün önce Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, burada ameliyat edildiği ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Tedavi edilen PKK'lı Dilek'in, Dicle ilçesinde askerlere yönelik saldırı talimatı verdiği, Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak eylem yaptığı ve aynı yerde bir uzman çavuşun kaçırılıp sorgusunu yapmaktan sorumlu tutulduğu öne sürüldü.

PKK içinde etkili bir isim olan Dilek'in, Diyarbakır bölgesindeki asker ve polise yönelik birçok eylemin talimatını veren kişi olduğu da iddia edildi. Suruç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan PKK'lıların çoğunun da güvenlik nedeniyle başka illerdeki hastanelere gönderildiği ve hepsine gözaltı işleminin uygulandığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı