Mehmet Şimşek'in ' Dolar Yanıtına ' kimse inanmadı

Mehmet Şimşek'in ' Dolar Yanıtına ' kimse inanmadı

Hükumetin Ekonomiden sorumlu başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Sermaye Piyasaları toplantısında yaptığı konuşmada Dolarda ki yükseliş konusunda piyasalara moral vermek için pembe bir gelecek tablosu çizdi ancak dinleyicileri etkileyemedi

Euro'nun dün yeni bir rekor kırması ve tüm yabancı paraların Türk lirası karşısında sürekli yükselmesi üzerine Merkez bankası yıl sonu Dolar beklentisini yeniden değiştirmiş ve çıtayı yükseltmişti. Buna rağmen  Ekonomiden sorumlu başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir açıklama yaparak olumlu bir gelecek tablosu çizdi. 

ESKİDEN ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMALARI ETKİLİ OLURDU

Geçmiş yıllarda Mehmet şimşek'in açıklamaları ekonomi aktörleri üzerinde çok etkili olurdu. Ancak son dönemlerde Şimşek'in açıklamalarıda ekonomiye yön vermeye yetmiyor. Gözlemcile bunu daha önce yaptığı bir çok iyimser açıklamanın tersinin gerçekleşmesi nedenine bağlıyorlar. İşte Mehmet Şimşek'in açıklamalarından satır başları;

SERMAYE PİYASALARINA SESLENDİ

Hükümetten dövizdeki yükselişe ilişkin açıklama
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dövizde yaşanan yükselişe ilişkin açıklamada bulundu.

İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dövizde yaşanan büyük artışa ilişkin konuştu.

ŞOKLARA KARŞI DİRENÇ GÖSTERİYORUZ

"Spekülasyonlar Türkiye'de döviz kurunu vurdu. Türkiye'ye güvenin. Terörle mücadele anlamında ciddi bir çalışma var. Türkiye şoklara karşı büyük direnç göstermiş, büyüyor" diyen Şimşek, "Türkiye hızla normalleşiyor. Türkiye reformlarla direncini artıracak. Sıkıntılı dönemin sonlarındayız. Uzun vadede negatif senaryolar çizmek zor. Türkiye lehine pozitif senaryolar var" iddiasında bulundu.

İlgili Haberler