MEHMET METİNER'DEN FETHULLAH GÜLEN'E ŞOK SÖZLER

MEHMET METİNER'DEN FETHULLAH GÜLEN'E ŞOK SÖZLER

Şimdi ağzına geleni söyleyip tehditler savuran AKP'li Mehmet Metiner 2008 de Fethullah Gülen'i böyle göklere çıkarmış.

Haci BOZKURT/KAHTA

AKP'nin açıklamaları ile sürekli sansasyon yaratan Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner "paralel devlet mensupları" olarak nitelendirilen ve aralarında gazetecilerin de gözaltına alındığı '14 Aralık' soruşturması kapsamında, iş dünyasına da 'hukuki operasyon' yapılacağını söyledi. Konuşmasında Pensilvanya’daki zat ne derse desin. Utanmadan sıkılmadan hala ayetler okuyor. Sanki kendisi peygamberimsi bir misyonun sürdürücüsü, bizler de Yezid’iz, Firavun'uz." gibi ağır ifadeler kullanan  Metiner,"Paralel yapının sadece medya ayağına değil, iş dünyasına da her türlü hukuki operasyon yapılacaktır" dedi

İNANILMAZ TEHDİTLER

Mehmet Metiner, partisinin Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Paralel yapının sadece medya ayağına değil, iş dünyasına da operasyon yapılacağını anlatan Metiner, şöyle dedi:

"Burada paralel çeteler için de bir söz söyleyeceğim. Pensilvanya’daki zat ne derse desin. Utanmadan sıkılmadan hala ayetler okuyor. Sanki kendisi peygamberimsi bir misyonun sürdürücüsü, bizler de Yezid’iz, Firavun'uz. Paralel yapı hiçbir şekilde devlet yapılandırmasında yer alamayacaktır. Paralel yapının sadece medya ayağına değil, iş dünyasına da her türlü hukuki operasyon yapılacaktır. Paralel suç şebekesi çökertilecektir."

AYNI MEHMET METİNER TEMMUZ 2008 'DE BAKIN NASIL YAĞ ÇEKİYOR

2008'de Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Bugün gazetesinde yazar olan Mehmet metiner Show TV'de Ali Kırca'nın sunduğu 'Siyaset Meydanı' programında Deniz Som ile şiddetli bir kavgaya tutuşuyor. Kavganın nedeni ise Fethullah Gülen. Fethullah Gülen'e saldıran Deniz Som'a karşı Gülen'i can siparene savunan Mehmet Metiner bu gün "Pensilvanya'da yaşayan zat" dediği gülen için saygıda kusur etmeyip "Fethullah Gülen Hoca efendi diyor. İşte o kavgadan bazı kesitler.

FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ İÇİN

Mehmet Metiner: "Bir insanın üslubu neyse kendisi de odur... Hiçbirimizin bir diğerine saygısız sıfatlar yöneltmeye hakkı yok. Beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, kendisiyle demokratik rekabet içinde olabilirsiniz. Demokratik ve hukuk yolları içinde alt edilmesi gerektiğini savunabilirsiniz. Ama sümüklü, Fethullah Hoca efendi için, Dengir mengir bunlar çok saygısızca ifadeler...

YARGISIZ İNFAZADA KIZIYOR

Mehmet Metiner: Kimin suçlu olup olmadığını şu anda hiçbirimiz bilmiyoruz. Bir insanın gözaltına alınması ve tutuklanması onun suçlu olduğu anlamına gelmez. Çünkü hukukta 'berati zimmet' asıldır. Bir insanın suçlu olduğu kanıtlanıncaya kadar suçsuz kabul edilir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı