MEHMET BARANSU'NUN ESKİ EŞİ 6 SAAT İFADE VERDİ

MEHMET BARANSU'NUN ESKİ EŞİ 6 SAAT İFADE VERDİ

Çuvalların açılması ve Esra Konur'un tanık olarak ifadesinin alınması işlemi yaklaşık 6 saat sürdü.

Ümit TÜRK-Cem TURSUN / İstanbul

"Balyoz'da Kumpas" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk şüphelisi olarak tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, evinin ardiyesinden polisler tarafından alınan 5 çuval içindeki evraklarla ilgili olarak "tanık" sıfatıyla ifade verdi.

6 SAAT ADLİYEDE KALDI

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı Murat Sultansu ile birlikte saat 11.00'de gelen Esra Konur'un nezaretinde evrakların bulunduğu çuvallar açıldı. Çuvalların açılması ve Esra Konur'un tanık olarak ifadesinin alınması işlemi yaklaşık 6 saat sürdü. 

Savcılıktaki işlemlerin tamamlanmasının ardından, avukat Murat Sultansu yanında Esra Konur olduğu halde adliye önünde açıklama yaptı. 

"BELGELERİN BARANSU'YA AİT OLDUĞU TESPİT EDİLDi"

Avukat Murat Sultansu, "Elde edilen evraklarla ilgili Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü Bey bizi davet etti. Söz konusu belgeler tek tek açıldı. Saat 11.00 gibi açma işlemi başladı. Şu saat (17:00) itibariyle bitti. Bununla ilgili tutanaklar tutuldu. Soruşturma kapsamıyla ilgili olduğu savcı tarafından değerlendirilen belgeler, ayrıldı. Diğerleri tekrar Emniyet'e teslim edildi" dedi. 

Müvekkilinin soruşturma kapsamında "tanık" olarak savcıya ifade verdiğini belirten avukat Sultansu, belgelerin Baransu'ya ait olduğunun da tespit edildiğini söyledi. Sultansu, "Şu saate kadar müvekkilim için 'Kumpas yapıyor. Tutuklanması için belgeler topluyor' denildi. Bunlar doğru değil. Belgelerin Baransu'ya ait olduğu tespit edildi. Bunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"İHBAR 155'E YAPILMIŞ"

İhbarın Esra Konur tarafından mı yapıldığı yönündeki soruya ise avukat Sultansu, "Kesinlikle değil. O konuda haberler çıktı. İhbar 155'e yapılmış. Kim yaptıysa, zaten bunun bir ses kaydı vardır. Cumhuriyet Savcısı bu konuda bir değerlendirme yapacaktır" yanıtını verdi. 

"Belgeler ne zamandan beridir oradaydı?" şeklindeki soruya ise Sultansu, "Yaklaşık 2,5 yıldan beri orada. Apartmanın kapıcısı, ifadesi de var, Mehmet Baransu'yu aramış ve evrakları buradan almasını söylemiş. O da 'Alacağım' demiş" diye konuştu. 

Esra Konur açıklama yapmaktan kaçınırken, açıklamanın ardından avukatı Murat Sultansu ile birlikte adliyeden ayrıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı