Mehmet Baransu 'Seni Son Kez UYARIYORUM ! '

Emre Uslu'ya gelince, çok yakında 32 tekmili birden oda bu sütünlarda olacak.

SON UYARIŞIMDIR SENİ MEHMET BARANSU

Yayına internet gazeteciliği başlayalı yaklaşık altı ay oldu. Akdeniz Bölgesinde 5 yıl önce basılı olarak yayın hayatına başlayan Haber Artı Akdeniz 20 sayfalık gazetesini, bayiden % 51 satmış ve medyaya parmak ıssırtmıştı. Reklamsız,desteksiz. Gazetecilerin kendi aralarında topladıkları para ile. Bu rekorun şahidi Ünal Ersözlü'dür. Sabah'ın şimdi İzmir temsilciliğini yapan, o zamanki Antalya Bölge temsilcisi gazeteci. Bana sormuştu Ünal Ersözlü; "Ya Cuma sen ne yaptında bu rekoru kırdın. " 

Bizim o ekip İnternet gazeteciliğine başlayalı 6 ay olmadı henüz. Haber Artı Türk İnternet Gazeteciliğinin 1. ligi sayılan 2 bin site içerisine girdi. (Alexa dan bakabilirsiniz) Hemde öyle hit canavı gibi sahte reyting programları kullanmadan. Twitter ve Facebook da açılan hesaplarımıza hergün 100 den fazla takipçi abone oluyor. Gerçekten okuyucular sahip çıkıyor bize. Neden?

Yanıt yine basit.

Zorba iktidarın medya üzerinde kurduğu baskı ve sindirme sonucu ortaya çıkan "Penguen" gazeteciliği yapmıyoruz.. Tüccar değiliz. İhalemiz yok. cemaat reklamlarına ihtiyacımız yok. Nettir. Değirmenin suyu bir avuç gazetecinin kuruşları ile finanse ediliyor. 5 yıl önce, bayiden % 50 satan Haber Artı Akdeniz efsanesinde değişen bir şey yok.

Bunları neden yazıyorum? Övünmeye ihtiyacımız yok herşey ortada. Haber Artı Türk sadece gerçek ve korkusuz habercilik yapmıyor. Penguencilerin de yalanlarını ortaya çıkarıp teşhir etme görevi yapıyor.

Çünkü zorbanın yandaşı tüccar gazeteciler destekçileri düştüğünde yok olacaklarını bildiklerinden her türlü can havli yolu ve metodu uyguluyor. İşte bizde bunları tespit edip size teşhir ediyoruz. Hangisi yalan haber yapıyor, hangisi muhalefetmiş gibi yapıp zorbanın ekmeğine yağ sürüyor?

Bir işimiz de bu oldu artık. Daha dün Cüneyt Özdemir'in Dipnot.tv sini önce uyarıp sonra rezil ettiğimizi binlerce okur gördü. Ama biz yalanları ortaya çıkarmaktan, tezgahları belgelemekten bıktık, onlar yalandan,dolandan, belden aşağıdan bıkmadılar. Aynı tezgahlarını, aynı ayak oyunlarını yapmaya devam ediyorlar. Neden? Çünkü etekleri tutuştu artık. Zorbanın suyu ısındı, dolayısı ile bu sahtekarlar içinde yolun sonu göründü.

MEHMET BARANSU, EMRE USLU YALAN HABER YAPAR AKP NEMALANIR GERÇEĞİ

Bu gün bu ülkenin başına bela olan zorbanın zulmünü etkinleştirmede, ne rolü olduğunu çok iyi bildiğiniz Taraf Gazetesin de bir haber yayınlandı. Malum tetikçiler Mehmet Baransu ve Emre Uslu iki (Bomba) iddia attılar ortaya. Taraf'ın tirajında ki çöküş ile zaten kimse okumayacaktı bu yalanları ama bizim acar muhalefet medyamız, başta OdaTV aldılar manşetten yayarak bu iddiaları, yalanın ekmeğine yağ sürmüş oldular.

Tüm sitelerde bir anda baş köşeye yerleşti tescilli Baransu ve Uslu iddiaları.

Editörlerden biri beni aradı alalım mı bu haberi diye. "Hayır" dedim" Biz yalanı yaymakla mükellef değiliz." Diğerleri yapsınlar yine.

Sonunda dediğim oldu. Baransu'nun ortaya attığı "Arınç İstifa etti" haberini, Bülent Arınç çıktı yalanladı. Ekledi birde" Bu haberler AKP'nin bütünlüğünü bölmek parçalamak isteyenlerin bir tezgahıdır"

Buyrun. Şimdi ne oldu? AKP'nin baskı ve zulmüne gece gündüz direnen vatandaşın 3 saatlik sevinci bitti, yerine Erdoğan'ın sürekli iddia ettiği, "Çapulcular, ayyaşlar,aşırı uçlar halkın desteğini alan hükümetimizi ayak oyunları ile yıkmak istiyorlar" söylemi doğru mu acaba soruları geldi.

Tetikçi Emre İle Mehmet Baransu'nun ortaya attığı bu yalan dolan gazetecilik iddiaları kimin işine yaradı şimdi? Başka bir soru size? Bu yalanları bile bile alıntı yaparak dağıtan(bir çoğu bilinçli) solcu ve halkın direnişine destek veren medya kime hizmet etmiş oldu?

MEHMET BARANSU'YU BİR KEZ DAHA UYARIYORUM

Aslında buradan Mehmet Baransu'ya yapacağım uyarıyı daha öncede yapmıştım. Twitter'den Hem Uslu'yu hem de Baransu'yu uyardım hatta suçladım. Tek bir kelime yanıtları olamadı sorduklarıma. Sadece blokladılar. Tıpkı dün yalanını ortaya çıkarıp önce uyarıp sonra özür diletirip ardından yalan haberini düzelttirdiğimiz Cüneyt Özdemir'in blokladığı gibi.

Şimdi sıra hepinizin huzurunda Mehmet Baransu'ya geldi. Bu yazdıklarımı kopy pasde etsin, doğru savcılığa gitsin Mehmet Baransu. Daha önce de önerdim ama nedense yapamadı! Yalancılıkla, sahtekar habercilikle, tetikçilikle suçladığım halde sus-pus oldu. Şimdi yineliyorum.

"Ey Mehmet Baransu, hile ve hurda yöntemler ile habercilik yapıyorum diye bu ülkenin bir çok suçsuz insanının cezaevlerinde sürünmesine neden oldun.  Ardından yetmedi 17 yıl önce yaşanmış bir olaya 3 gün içerisinde 3 tane gizli tanık buldun. Yaptığın haberle ortalığı ayağa kaldırdın. Gerçekten suçlu olanları bir tarafa bırakıp direk Türk Silahlı Kuvvetleri kurumunu hedef tahtasına koydun. Haber metnini yazarken bir çok şeyi görmezden geldin. Gizli tanıkları kandırdın. Yetmedi bu korunmasız insanlara "Devlet ve Başbakan benim arkamda korkmayın" diye yalan söyledin. Yetmedi gizli tanıkları deşifre ettin.

Ama Mehmet Baransu sen şunu hiç düşünmedin. Ben bu tezgahı kuruyorum ama Cuma Hikmet benim gizli tanıklarıma ulaşır, onlarla görüşür, yazdığım haberde ki sorularımı onlara sorar, yanıtlarını 45 dakika kayıt eder diye düşünmedin. Haber diye yaptığım karalamalar gün gelir, ortaya çıkar ihtimali aklına gelmedi. Gün gelir,devran döner, keser döner sap kafama iner diye hiç düşünmedin. Şimdi hala oturup zorbanın ekmeğine yağ sürecek, uydurma bombalar patlatıp, güya muhalefet gösterisi yapıyorsun. Ama gerçekte yaptığın tıpkı geçmişinde ki karanlık gibi, zorbanın ekmeğine yağ sürmek.

Emre Uslu'ya gelince, çok yakında 32 tekmili birden oda bu sütünlarda olacak.

"Farkettiniz mi? Ne yaparsanız yapın sokakta ki çapulcu milyonlar bu kıvırmalarınızı yemiyor artık? "


Bu seni son uyarışımdır Mehmet Baransu !

Önceki ve Sonraki Yazılar