Mehmet Altan Cemaat Kanalından Bombaladı

Mehmet Altan Cemaat Kanalından Bombaladı

Mehmet Altan Erdoğan'ı Kenan Evren'e benzetti.

Mehmet Altan, Gülen Cemaati'ne ait Mehtap TV de Star yazarı Eser Karakaş ve Zaman yazarı Şahin Alpay la birlikte yorumcu olarak gündemi değerlendirdikleri "Akıl Defteri" programında Başbakan Erdoğan'a çok sert eleştiriler yöneltti. Mehmet Altan Erdoğan'ı Kenan Evren'e benzetti. 
Cemaatin kanalında Erdoğan'ı bombaladı
 
 
BU İHTİYAÇ NEREDEN ÇIKTI?
Zaman yazarı Şahin Alpay'ın, AKP'nin programında olmadığı halde bu Başkanlık sistemi nereden çıktı? Başbakan neden böyle bir modeli ortaya attı? Bu ihtiyaç neden hasıl oldu?" diye sorması üzerine Mehmet Altan, "Böyle bir ihtiyaç zaten yok. Evren'den bir farkı yok. Evren kendisine uygun bir siyasi elbise dikmişti, Erdoğan da aynısını yapıyor" dedi. Şahin Alpay ise "Aynı şekilde düşünüyorum" diyerek Altan'ın sözlerine katıldığını vurguladı.
 
İLERİ DEMOKRASİ ADI ALTINDA FAŞİZM
AKP'ye ve Erdoğan'a yömelik eleştirilerini zodunu arttırarak sürdüren Mehmet Altan, şöyle konuştu:
 
"Madem bu bir siyasi kültür meselesi o zaman neden medyaya baskı yapıyorsunuz? Ben bir özel televizyonda program yapıyordum baskı yapıp son verdiler. Bırak o zaman konuşalım. Neden gazeteere, televizyonlara baskı yapıyorsunuz? Türkiye hiç bir zaman demokratik bir ülke olmadı ama bu kadar faşizan baskıyı hiç bir dönemde görmedimç. Üstelik ileri demokrasi adı altında yapılıyor. 
 
CHP'NİN ANAYASA ÖNERİSİ NE?
CHP'yi de eleştiren yorumcular, "CHP'nin Anayasa konusundaki önerisi ne? CHP askeri yargının korunmasını mı savunuyor?" diyerek CHP'yi politika üretmemekle suçladılar.
 
HALKA SÖYLENEN AYRI YAPILAN AYRI
"Türkiye demokratikleşiyor" denilirse ben buna bir daha inanmam. Çünkü ben bunu daha önce yaşadım. Tamamen kişisel ikbal peşindeler. Ergenekon'la, Balyoz'la anlaşayım. Hepsinin üzerine bir şal örteyim" anlayışı var. AKP'ye önerim, AB üyeliğini çeksin, NATO'dan çekilsin, İncirlik Üssü'nü kapatsın, Şangay altılısına girsin, partileri kapatıp tek parti rejimine yeniden geçsin" dedi. (Focushaber)