MEHDİ EKER'DEN MEZARLIKTA BULUNAN BOMBA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

MEHDİ EKER'DEN MEZARLIKTA BULUNAN BOMBA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet ABD'den Türkiye'ye döndü.

Mehdi Eker Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Eker, "Amacımı özellikle 15 Temmuz sürecinde Türkiye'nin tezini anlatmak, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı hain darbe teşebbüsünü Türkiye'de yarattığı infiali ve buradaki beklentileri hukuk içerisinde tezlerimizi anlattık. Özellikle senato üyelerine temsilciler meclisi üyeleriyle oldukça verimli, olumlu görüşmeler yaptık" dedi. 

Mehdi Eker, "Bundan sonra da bu tür heyetlerin Birleşik Devletlere ziyareti olacak. Bu FETÖ terör örgütü, gerek 15 Temmuz öncesinde algı operasyonu yaratmak ve Türkiye'yi bir şekilde uluslararası platformda zayıflatmak ve Türkiye'yi gözden düşürtmek maksadıyla çok profesyonelce lobi şirketleri aracılığıyla orada kamuoyu oluşturma çabaları yapmış. Bunu biliyoruz. Görüşmelerimizde de bunun etkilerini yer yer gördük. Yani bu şekilde çalışma yapıldığını öncesinde..." şeklinde konuştu. 

ABD İZLENİMİ 

Eker, bir gazetecinin "Aktardığınız bilgiler sonucunda izleniminiz ne oldu?" sorusuna, "Bizler FETÖ örgütüyle ilgili bilgileri, belgeleri teslim ettik, muhataplarımıza anlattık. Bizim aldığımız tepki şu; bir kere herkes istisnasız olarak o görüşmeden son derece memnun kaldıkları ve bu görüşmenin çok iyi olduğunu herkes söyledi. Bundan biz şunu çıkarttık; bunların zihninde daha öncesinde onlara verilmiş başka bilgiler vardı. Demek ki bir kamuoyu oluşmuş ve FETÖ terör örgütü bu dezenformasyonu onlara vermiş. Bundan biz bunu anladık. Nihai kararın bir tarafı politiktir, yani ABD'nin tavrı. Orada ABD'nin Türkiye ile işbirliği içerisinde olduğunu belirtmemiz lazım" dedi. 

MEZARLIKTA BULUNAN BOMBA 

Mehdi Eker, "Yakınlarının mezarında bombalı düzenek bulundu? Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunda ise "Benim Diyarbakır'da annemin, ağabeyimin, amcamın ve babamın mezarlarının bulunduğu kabristanda, ben her bayram kesintisiz olarak arife günü ziyarete giderim. Yarın da gidiyorum. Planlamıştım, bu da biliniyordu. Ben o bayram ziyaretini her bayram yapıyorum, bundan sonra da Allah ömür verdikçe her bayram Allah'ın izniyle devam edeceğim. Annemin ve ağabeyimin mezarının arasına, tam böyle Fatiha okunacak yere, 8 tane 12'şer kilogramlık tüp içerisine düzeneği yerleştirilmiş el yapımı bomba, kabloları, mekanizması, düzeneğiyle birlikte tespit edildi. Ayrıca 200'erden 400 kilo oraya giden yol üzerine konulmuş. Bir hain plan. Ben her arife günü oraya giderim, daha öncede hep gittim" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı