Medeni Yıldırım bakın kim çıktı?

Medeni Yıldırım bakın kim çıktı?

Diyarbakır Lice’ye bağlı Kayacık Köyü’ndeki karakol inşaatının protesto edilmesi sırasında açılan ateş sonucu dün yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın, 1994’de faili meçhul cinayetlerde yaşamını yitiren 3 işadamından Adnan Yıldırım’ın yeğeni olduğu ortaya

Lice’ye bağlı Kayacık Köyü’ndeki karakolun yenileme çalışması sırasında dün yapılan protesto sonucu, çıkan arbede ardından karakoldan ateş edilmesi sonrası 1 kişi yaşamını yitirmiş 9 kişi ise yaralanmıştı. Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Medeni Yıldırım (18) ise dün yaşamını yitirmişti.

AMCASI DA FAİLİ MEÇHUL CİNAYETE KURBAN GİDEN KÜRT İŞADAMLARINDAN

Dün yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın  işadamı amcası Adnan Yıldırım ise 1994’de iki arkadaşı ile birlikte faili meçhule kurban gitmişti. 3 Haziran 1994 sabahı İstanbul’daki Çınar Otel’de, polis yelekli kişilerce kaçırılan Adnan Yıldırım, Savaş Buldan ve Hacı Karay’ın cesetleri, 4 Haziran günü Bolu Yığılca İlçesi’nde Melen Çayı kenarında bulunmuştu.

Aralarında Yıldırım, Karay ve Buldan’ın da bulunduğu bir çok faili meçhul dosyasını kapsayan soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Savcılığı yürütüyor. Öldürülen 3 işadamından Savaş Buldan’ın eşi Pervin Buldan ise halen BDP Iğdır Milletvekili olarak görev yapıyor.