MECLİSİN DİBİ YARILDI  AKP'Lİ VEKİLLER  İÇİNE BÖYLE GİRDİ

MECLİSİN DİBİ YARILDI AKP'Lİ VEKİLLER İÇİNE BÖYLE GİRDİ

AK Parti İstanbul Milletvekilli Ünal Kacır bile dayanamayıp; , 'Sayın Grup Başkanvekilleri bir şey demeyecek misiniz?' dedi. Kacır, ardından Genel Kurul Salonu'ndan çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hükümeti Fethullah Gülen ve 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerinden sert bir dille eleştirdi. Özcan'ın eleştirilerine AK Parti Grup Başkanvekilleri sataşmadan dolayı söz isteyip karşılık vermeyince AK Parti İstanbul Milletvekilli Ünal Kacır tepki göstererek, 'Sayın Grup Başkanvekilleri bir şey demeyecek misiniz?' dedi. Kacır, ardından Genel Kurul Salonu'ndan çıktı.

YER YARILDI AKP'Lİ VEKİLLER İÇİNE GİRDİ

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın 10'ncu madde görüşmelerinde CHP grubu adına söz alan Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kürsüde yaptığı konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirdi.

VATANDAŞLIĞIN PARA KARŞILIĞI SATILDIĞINI GÖRDÜK

Özcan, "Herhalde siz de çok rahatsızsınız Türkiye'de özellikle son bir yıldır yaşananlardan. Tuhaf bir tiyatro oynanıyor Türkiye'de, çok tuhaf. Eski dostlar bugün terörist olmuş, böyle bir ortamdan geçiyoruz. Sayın milletvekilleri, siz bu 'paralel yapı' dediğiniz cemaatle 2002 yılından bu yana birlikte, el ele, kol kola yürümüyor musunuz? 'Beraber ıslandık yağan yağmurda.' şarkısını birlikte söylemiyor muydunuz? Sayın milletvekilleri, kamu ihalelerini siz bunlarla birlikte dağıtmıyor muydunuz? Kamudaki kadrolaşmaları beraber yapmıyor muydunuz? Muhalifleri birlikte dinlemiyor muydunuz bu arkadaşlarla? Çocuklarımızın sınav sorularını birlikte çalmadınız mı bu arkadaşlarımızla? Ergenekon veya Balyoz gibi senaryoları kafa kafaya verip birlikte hazırlamadınız mı? Sonra bir şey oldu sayın milletvekilleri, sizin aranız birden bozuldu. Biz başta ne olduğunu anlamadık, aile içi bir mesele dedik ama gittikçe sertleşti. Bir de bir sabah uyandık ki 17 Aralık 2013'te gerçekten asrın vurgunuyla karşı karşıyayız. Biz 17 Aralık ve sonrasında çok önemli şeyler gördük. Sonraki günlerde, 17 Aralıktan sonra bu ülkenin Başbakanının ve Bakanlar Kurulunun yönettikleri ülkeyi nasıl soyduklarını utanarak izledik. Her gün dinden, imandan bahseden, sözde muhafazakar hükümetin tüyü bitmemiş yetim hakkını nasıl yediğini hep birlikte gördük. 700 bin dolarlık kol saatlerinin hediye olarak bakanlara verilebildiğini, ayakkabı kutularından taşan milyonlarca dolar olabileceğini biz bu süreçte gördük. Hatta, biz bu ülkede vatandaşlığın para karşılığında satıldığını bile gördük, utanarak izledik bunları"dedi.

KAÇINIZ PENSİLVANYA'DA EL ÖPME KUYRUĞU BEKLEDİNİZ

Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın, bir de bir şeyi daha öğrenmiş olduk. Fethullah Gülen'i tanımak suçmuş. Bunu kim söylüyor? Bu soruşturmayı yapan savcı söylüyor. O zaman, bakın, ben sayın savcıya seslenmek istiyorum. Sayın savcım, Fethullah Gülen'i tanımak suçsa bakın ben burada soruyorum. Şu Parlamentoda 300'ün üzerinde AKP'li milletvekili var. Acaba bu arkadaşlarımızın kaç tanesi Fethullah Gülen'i yakından tanımıyor? Hatta, daha açık soruyorum, kaç tanesi Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinin önünde elini eteğini öpebilmek için günlerce sıra beklediler, kuyruk beklediler?" dedi. Bu sözlere bazı AK Partili Milletvekilleri oturdukları yerden tepki gösterdi.

GURUP BAŞKANLARI SÖZ ALMAYINCA

Konuşmasını tamamladıktan sonra Özcan yerine geçti. Ancak o sırada Genel Kurul Salonu'nda bulunan AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mihrimah Belma Satır, sataşmadan dolayı söz almadı. Bunu gören AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, oturduğu yerden 'Sayın Grup Başkanvekilleri bir şey demeyecek misiniz?" diye çıkıştı. Ardından da Kacır, AK Parti Grup Başkanvekillerinin yanına gitti ve bir şeyler söyledi. Ardından da Genel Kurul Salonu'ndan çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı