MECLİS BAŞKANI KONUTUNDA VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN PARTİSİ

MECLİS BAŞKANI KONUTUNDA VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN PARTİSİ

Her seçim döneminde Kuran, din, iman ahlak ve yoksulluk söylemleri ile iktidar olan AKP'nin Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlık konutunda devlet kesesinden parti verildiği iddiaları Ankara'yı sarstı


Yoksulların oylarıyla iktidara gelip Türkiye’yi soyup soğana çevirten AKP’de Lale Devri ve saltanat gırla gidiyor. Gazetecileronline sitesinde yer alan habere göre ,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) AKP’li başkanı Cemil Çiçek’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kara Saray’ına nazire yaparcasına yeniden inşa ettirdiği konutunda kızlarının saltanat sürdüğü iddia edildi.

CHP İDDİAYI SORU ÖNERGESİ OLARAK MECLİSE SUNDU

Çarpıcı iddiayı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal gündeme getirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in kızlarının Başkanlık Konutunda 55 kişilik doğum günü partisi verdiğini iddia etti. TBMM’ye bir soru önergesi veren şu iddiaları dile getirdi:

“Çiçek’in kızları arkadaşları için parti düzenledi. Meclis personeli bu parti için seferber edildi. Yemekler Meclis mutfağından gitti. Aynı şekilde Başkanlık Konutunda bunun gibi kalabalık arkadaş grupları ile kahvaltılar organize edildi. Harcamalar devlet olanakları ile vatandaşın vergilerinden karşılandı.” 

İŞTE O SORU ÖNERGESİ

Tanal; TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

1- 02.06.2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlarına Devlet tarafından tahsis edilen Başkanlık Konutunda kızlarınız tarafından yaklaşık 55 kişilik doğumgünü partisi organize edildiği iddiaları doğru mudur?

2- Söz konusu doğumgünü partisinde Meclis çalışanlarının görevlendirildikleri, servis yaptıkları ve yiyecek/içeceklerin Meclis mutfağında hazırlandığı iddiaları doğru mudur?

3- Söz konusu doğumgünü partisinin personel, yiyecek/içecek ve sair masrafları nereden karşılanmıştır? Bu masraflar toplam ne kadar tutmuştur?

4- Aile fertleriniz tarafından doğumgünü haricinde yine kızlarınız tarafından özel konuklarına kahvaltılar organize edildiği, bu kahvaltıları Meclis personelinin servis ettiği, Meclis mutfağında yiyecek/içeceklerin hazırlandığı iddiaları doğru mudur?

5- Bu iddialar doğru ise bu kahvaltıların personel, yiyecek/içecek ve sair giderleri nereden karşılanmıştır? Bu kahvaltıların toplam masrafı ne kadardır?

Kaynak:Haber Kaynağı