MAVİ MARMARA DAVASINDA ŞOK KARAR

MAVİ MARMARA DAVASINDA ŞOK KARAR

Avukatların ve müştekilerin taleplerini alan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, aldıkları ara kararları açıkladı.

Mavi Marmara Davası'na bakan mahkeme, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanığın 'kasten insan öldürmeye azmettirme' suçundan yokluklarında tutuklanmalarına ve tutukluluğun yerine getirilmesi için yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını da istedi.

Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik İsrail askerlerince düzenlenen saldırıya ilişkin, aralarında olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşması sona erdi. Avukatların ve müştekilerin taleplerini alan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, aldıkları ara kararları açıkladı.

Mahkeme bugün dinlenen müştekiler İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin davaya katılmalarına karar verdi. Mahkeme heyeti, vefat ettiği anlaşılan müşteki mağdur Uğur Süleyman Söylemez'in ölüm kaydının bağlı olarak eş, çocuk, anne, baba ve kardeşlerini gösterir aile kayıt tablosunun UYAP'tan çıkarılarak dava dosyasına konulmasına hükmetti. 

YAKALAMA VE KIRMIZI BÜLTEN

Yargılamaya sanıkların gelmediği belirten mahkeme heyeti, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gönderilen davetiyelere bugüne kadar cevap vermediğini ve makul sürenin beklenildiğini belirtti. 
Sanıkların duruşmaya gelmeyerek kaçak duruma düştüklerini belirten mahkeme heyeti, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında 'kasten insan öldürmeye azmettirme' suçundan yokluklarında tutuklanmalarına ve tutukluluğun yerine getirilmesi için yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. 
Mahkeme ayrıca, sanıkların yakalanmalarının uluslararası düzeyde yapılması için kırmızı bülten çıkarılmasına ve bunun yerine getirilmesi için kırmızı bülten belgelerinin düzenlenmesine hükmetti. Duruşma 9 Aralık saat 10.00'a ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı