''Masanın bir ucunda Erdoğan, bir ucunda Öcalan'' var

''Masanın bir ucunda Erdoğan, bir ucunda Öcalan'' var

Koç, Hükümetin müzakerelerden sorumlu bakanının ''boş zamanını sosyal paylaşım sitesi Twitter'da ona buna sataşarak geçirdiğini, Twitter'dan sorumlu bir müzakerecilik yaptığını'' söyledi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, İmralı'yla görüşme süreciyle ilgili, ''Benim gördüğüm şu:  Bir müzakere masası; masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan, bir ucunda Öcalan'' dedi.



''AB ile balayı dönemi bitti''


AB ile Türkiye arasında ''balayı'', ''karşılıklı birbirini kandırma döneminin bittiğini'' ifade eden Koç, Türkiye'de demokrasinin kalitesindeki düşüşün AB tarafından yakından takip edildiğini ileri sürdü.

 

Türkiye'nin üyelik müzakerelerine başlamasına ilişkin 17 Aralık 2004 yılında Brüksel'de Türkiye ve AB arasında imzalanan anlaşmayı hatırlatan Koç, ''Daha o imzayı attığı anda AB ile Türkiye ilişkilerinin kaderi belirlenmişti. Süreç orada o gece kapanmıştı'' dedi. İmzalanan belge ile Türkiye'ye kabul edilemeyeceği siyasi şartların dayatıldığını ileri süren Koç, CHP'nin o dönemde gerekli uyarıları yaptığını, ancak Hükümetin bunları görmezden geldiğini, yaşanan süreçte ise acı gerçeğin tüm çıplaklığı ile gözler önünde olduğunu söyledi.

Koç, ''Başbakan bir turizm acentası gibi, isterseniz buna Tayyip Tur diyelim, böyle bir seyahat organizasyonuyla eşi ve kızlarının refakatinde nafile geziler düzenlemeye başladı. Yolu baştan tıkayan sensin Sayın Başbakan. Gerçekleştiremeyeceğin siyasi şartların altına tüm uyarılara rağmen imza atan sensin. Şimdi, 'kabul ettiğin o şartları yerine getir' diyorlar'' değerlendirmesinde bulundu.

Koç, Hükümetin müzakerelerden sorumlu bakanının ''boş zamanını sosyal paylaşım sitesi Twitter'da ona buna sataşarak geçirdiğini, Twitter'dan sorumlu bir müzakerecilik yaptığını'' söyledi.



''Başbakan anayasa görüşmeleri masasını tekmelemektedir''

MYK Toplantısı'nda yeni anayasa yapım çalışmalarının da değerlendirildiğini aktaran Koç, ''Başbakan, Anayasa hazırlık çalışmalarını doğrudan sabote eder durumdadır'' dedi. Haluk Koç, Erdoğan'ın ''Bizim anayasamızda başkanlık sistemi da olacak'' dediğini ifade ederek, bunun bir dayatma olduğunu söyledi.


''Başbakan, anayasa görüşmelerinin yapıldığı masayı tekmelemektedir'' diyen Koç, anayasanın dayatma ile ''ben istediğimi yaptırırım'' mantığıyla yapılamayacağını vurguladı.


CHP'nin 12 Eylül'ün kalıntılılarını temizleyecek yeni bir anayasadan yana olduğunu, ancak dayatmaları kabul etmeyeceğini dile getiren Koç,''Türkiye'de başkanlık sistemi doğrudan bir rejim değişikliği demektir. Buna CHP'nin hiçbir koşulda izin vermeyeceği çok açık ve nettir'' ifadesini kullandı.


Koç, Başbakan Erdoğan'ın ''Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a terörist diyenleri tarih affetmeyecektir'' dediğini ifade ederek, ''Özel yetkili mahkemeleri ve tüm uygulamalarını teşvik eden, sahip çıkan, onların savcılığına soyunan acaba kimdi?'' diye sordu.



''Masanın bir ucunda Erdoğan, bir ucunda Öcalan''


MYK'da İmralı'yla görüşme sürecinin de ele alındığını belirten Koç, ülkede akan kan duracak, terör örgütü PKK silah bırakacak ise bundan herkes gibi CHP'nin de memnuniyet duyacağını aktardı.


Hükümetin süreç hakkında TBMM'ye ve siyasi partilere bilgi vermediğini belirten Koç, ''Ben gördüğüm şu; bir müzakere masası, masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan, bir ucunda Öcalan'' dedi.