MARMARİS'TE YANGIN!

MARMARİS'TE YANGIN!

4 farklı yerde yangın çıktı.

Birbirine yakın 4 farklı yerde çıkan yangınlar, restoran, su parkı ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Yangınları çıkardığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Marmaris'te çalılık alanda birbirine yakın 4 farklı noktada çıkan yangınlar, zamanında yapılan müdahaleyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

İLK YANGIN ÇALILIK ALANDA

Alınan bilgiye göre, Şirinyer Mahallesi'nde üst kısmında bir restoran ve su parkı bulunan tepenin eteklerindeki çalılık alanda, saat 02.15 sıralarında yangın çıktı. Haberler.com sitesinin haberine göre; kuru otlarında tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen yangın, restorana ve ormanlık alana doğru ilerledi.

İKİ NOKTA DAHA

Kısa süre sonra aynı yere yakın iki noktada daha yangın başladı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahaleyle yangın daha fazla yayılmadan kontrol altına alındı. Vatandaşların da söndürme çalışmasında ekiplere yardımcı olduğu görüldü.

YANGIN TEKRAR BAŞLADI

Yangının yaklaşık bir saat içinde tamamen söndürülmesinin ardından ekipler soğutma çalışması yaptı. Ekiplerin bölgeden ayrılmasının ardından söz konusu yerde yeniden yangın başladığı ihbarı yapıldı. Ekipler bu yangını da büyümeden söndürdü.

KASITLI OLABİLİR

Söndürme çalışmalarını takip eden Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, yangının kasıtlı olarak çıkartıldığını değerlendirdiklerini söyledi. Akşam saatlerinde İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da yangın çıktığına işaret eden Zeybek, o yangının da kasıtlı çıkartılmış olabileceğini kaydetti.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Vatandaşların yangını motosikletle gelen bir kişinin çıkardığı ihbarında bulunması üzerine polis ekiplerinin bölgede yaptığı araştırma sonunda bir kişinin gözaltına aldığı öğrenildi