Marmaris'te Şaman Ayini

Marmaris'te Şaman Ayini

Marmaris'te bir şaman!

 
"ALTAY KURT ŞAMANI" AYİN YAPTI

Marmaris'te 'Altay Kurt Şamanı' olduğunu belirten Cenk Sertdemir ayin yaptı.

Doğuş Esat BERME/MARMARİS 
 
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde faaliyet gösteren bir kişisel gelişim firması organizasyonuyla unvanının 'Altay Kurt Şamanı' olduğunu belirten Cenk Sertdemir tarafından kötü ruhlardan arınma ayini düzenlendi. Katılanlar, ayin sırasında çok yoğun duygular yaşadıklarını söyledi. 
 
Turunç Serena Süit Otel'de, 'Altay Kurt Şamanı' Cenk Sertdemir tarafından düzenlenen ayine, kişisel gelişim firmasının programlarını izleyenler katıldı. Şamanlara özgü kıyafetler giyen, takılar takan Sertdemir ayine, yere koyduğu sütle yapılmış yiyecekler ve çeşitli baharatların üzerine yerleştirdiği dal parçalarını ateşe vererek başladı. Sertdemir elindeki davulu çalıp, bazı sözler mırıldanarak giderek büyüyen ateşin çevresinde dans etti. Zaman zaman ilahiye benzer melodiler de mırıldanan, çeşitli hayvanların seslerini çıkaran Sertdemir'in ateş çevresindeki dansı yaklaşık bir saat sürdü. Sertdemir, ayinin sonunda izleyenlere duygularını sordu. Cenk Sertdemir'i izleyenler de ayin sırasında çok yoğun duygular yaşadıklarını söyledi.
 
Şaman eğitimine Sibirya'da başladığını anlatan Sertdemir, "'Tuva'daki Ayı Ruhu Şaman Kliniği'nde üç yıl boyunca atalara ulaşmanın yolunu öğrendikten sonra 'Kurt Şaman' olarak kutsandım ve ülkeme dönerek özünü unutmuş olan türdaşlarıma bu konuda bilgi vermeye başladım. Bizim atalarımız yukarılardan, yani Büyük Ayı Takım Yıldızı'ndan gelir. Her yıldız bir kıralı simgeler.

"Şamanizm Tanrı'ya yapılan yolculuktur. Kısacası şamanizm, insanın doğaya, hayvanlara ve kendi aralarındaki ilişkilere saygılı davranarak kullanabileceği bir inanç sistemidir" dedi.