Marmaris'e Rus Turist

Marmaris'e Rus Turist

Rus turisti çekeriz diye hesaplar yapıyoruz.

MARMARİS, İNGİLİZ TURİST AÇIĞINI RUS TURİSTLE KAPATACAK
 
Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla)


► Saba Tümer Açıklıyor 

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bu yıl İngilizler'den kaybedilen pazarın Rus turistler ile kapanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle geçen hafta sona eren Moskova Fuarı'ndan büyük ümitlerle dönen turizmciler, yüzde 5-15 arasında bir artış olacağı tahmininde bulundu.
 
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Moskova Fuarı'na giden turizmcilerin yaptığı değerlendirmelerin iyi olduğunu belirtti. Yüzde 17 pazar payı olan Rusya'da, 2013'te en az yüzde 5 artış beklediklerini kaydeden Bülbüloğlu, Rusya'da bu yıl Marmaris yılı ilan edilmesinin bunda da etkili olacağını söyledi. Bülbüloğlu, şöyle konuştu:
 
"Kasım ve Mart dönemlerinde turizmi nasıl daha fazla aktif hale getirerek Rus turisti çekeriz diye hesaplar yapıyoruz. GETOB da bu işin içinde. Bizim artık Rusya'da imaj satmaya ihtiyacımız yok. Çünkü artık oralarda gayet iyi anılan bir ülkeyiz. Bizim temel noktamız ürün çeşitliliğini vurgulayarak satma aşamasıdır. Bunu da acenteleri, tur operatörleri, oteller ve otelci birlikleriyle işbirliği içinde yapacağız. Rusya pazarında sezonun uzayacağını düşünüyorum. Çünkü daha önce yaptığımız toplantılarda tur operatörlerine destek olma sözü verdik. Kasım sonuna kadar tur operatörlerine reklam ve info desteği sağlanacak."
 
5 MİLYON RUS'UN YÜZDE 23.4'Ü TÜRKİYE'DE
 
Rusya pazarında, hem tüketici hem de acente bazında, Türkiye'ye olan ilgi ve talebin arttığını Akdeniz Turistik Otelciler Biriliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi'nin Rusya'da Tourindex ve Tophotels verilerinden derlediği bilgilerle ortaya koyduğunu da kaydeden Bülbüloğlu, "Buna göre Şubat ayında Rusların en fazla ilgi artışı Türkiye'ye yöneldi. Tophotels'in Şubat 2013 verilerine göre, Rusya'da 15 milyon dolayındaki tatilci incelemelerinde Türkiye, talebin yüzde 23.4'ünü alarak ilk sıraya yerleştiği belirlendi" diye konuştu.
 
TALEP 5 KAT BÜYÜYEBİLİR
 
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, çalışmaların bu tempo içinde gitmesiyle birlikte Rus turistte talep patlaması yaşanabileceğini söyledi. Özbozdağ, "Özellikle Marmaris için Dalaman'a erken rezervasyonlarda büyük artış gözleniyor. Gördüğümüz kadarıyla Rus müşteri daha kurumsallaşma yoluna gidiyor. Sezon öncesi ve sonrası uçaklarda da erkene alınıp daha geç uçma programları var. 'Marmaris yılı' ilan edilmesi de olumlu bir gelişme ki bu da Ruslar'ın Güney Ege'yi keşfetmesi anlamına geliyor. Bizim bölgemiz İngiltere'den sonra Ruslar için ikinci destinasyon konumunda. Marmaris'e yılda 200 bin civarında Rus turist geliyor. Şu anki rakamlara göre yüzde 5 olan artışın yüzde 15'lere kadar çıkması muhtemel. Bu da çok güzel bir gelişme" dedi.