MARMARİS  VE ANTALYA'DA ORMAN YANGINLARI

MARMARİS VE ANTALYA'DA ORMAN YANGINLARI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, bir evde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.Aynı saatlerde Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde de yangın başladı

Konyaaltı ve Marmaris'te ormanlık alanda yangınlar çıktı.
 

MARMARİS'TE ORMAN YANGINI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bir evde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yerleşim yerlerine 50 metre kadar yaklaşan alevlere karadan ve havadan müdahale edildi..

BİR EVDE BAŞLADI ORMANA SIÇRADI

Seki Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 17.30 sıralarında bir evde başlayan yangın yakındaki ormana sıçradı. Yangını görenler, orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 6 ilk müdahale aracı, 16 arazöz ve 160 kişilik yer ekibi ve Marmaris Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 6 itfaiye aracı karadan, iki helikopter de havadan müdahaleye başladı. 

Yerleşim yerlerine yakınlığıyla vatandaşları tedirgin eden yangını söndürmek için çalışmalar sürdürülürken, evlerin bulunduğu bölgede arazözlerle önlem alındı.

52680_80912_19102014203130_1.jpg

KONYAALTI'NDA SAZLIK ALANDA YANGIN

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi Boğaçayı mevkiindeki sazlık alanda akşam saatlerinde yangın başladı. AKP'li Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel'in uzun süredir proje yapmayı hedeflediği Boğa Çayı bölgesinde çıkan yangının'ın ardından çeşitli yorumlar yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ YETERSİZ KALDI

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede genişleyen yangın, içinde portakal bahçelerinin de bulunduğu ağaçlık alana sıçradı. Ormanlık alandan kesilmiş yığın halindeki kütüklerin de tutuşmasıyla alevler geniş alanı kaplarken, Antalya Büyükşehir Belediye itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. 

Yangın söndürme çalışmalarına arazözlerin yanı sıra bir helikopter de havadan destek verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı