MARMARAY'DA BİR SKANDAL DAHA

MARMARAY'DA BİR SKANDAL DAHA

Üsküdar'da denizle karayı birleştiren sağanak yağışların sebebi Marmaray mı?

Türkiye bir haftadır süren yağışlarda İstanbul ve Ankara’daki ‘yapay’ sel görüntülerini tartışırken, Üsküdar sahilindeki taşkının sebebinin Marmaray olduğu iddia edildi. Afet Uzmanı Yar. Doç. Dr. Kubilay Kaptan, ‘Marmaray’ı su basmaması için karadaki rögar ve yağmur suları gider borularının kapatıldığını‘ söyledi.

Taraf gazetesinden Billur Özgül'e konuşan Kaptan, Üsküdar’da yoğun yağışlarda deniz kenarındaki yolları su basması ihtimalinin zaten yüksek olduğunu; bölgede rögar sayısı az, rögar genişliklerinin de yeterli olmaması için suyun zaten yeterince hızlı tahliye edilemediğini söyledi.

‘Rögar boruları kapatılmıştı’

Kaptan, AKP’nin en önemli projelerinden biri olan Marmaray’ın, bu sorunu derinleştirdiğini söyledi: “Buradaki en büyük sorun ise Marmaray. Çünkü Marmaray gibi ileri teknoloji içeren tünellere su basması çok riskli. Bu yüzden Marmaray’ın karada kalan üst kısımlarındaki rögar ve yağmur suları gider boruları kapatılmıştı. Amaç su basmasını engellemekti. Diğer altyapı sistemleri de yetersiz olduğu için su yeterli şekilde tahliye edilemedi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dün Üsküdar Meydanı’nda yoğun bir çalışmayla suyun tahliyesini kolaylaştıracak yeni hatlar ve beş yeni mazgal eklemesi dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı