Marmaray Ecevit Hükümetinin Projesi Çıktı

Marmaray Ecevit Hükümetinin Projesi Çıktı

MARMARAY PROJESİNİ KİM BAŞLATTI

29 Ekim'de büyük bir şhov ile açılan, Japonya başbakanın bile dua ile yola çıkardığı Marmaray projesinin, aslında AKP daha kurulmadan 2 yıl önce projelerinin bitirildiği ve finansmanı için Japon Fonu ile anlaşmasının bile yapıldığı ortaya çıktı. 15 şubat 2000 tarihli Resmi gazete'de yayınlanan anlaşma metninin altında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Bülent Ecevit'in yanı sıra dönemin bakanlarının imzaları var. Teknik çevrelerin ve uzmanların, "güvenli değil, seçim yatırımı olarak açılıyor" diye eleştirdiği Marmaray bu gün yapılan ilk seferinde arızalandı. Yolcuların çalan sirenlerin ardından tünelin içinden yaya olarak yürüdüğü arızanın ardından sosyal medyada "Marmaray" en çok konuşulanlar listesinin başında yer aldı.

YANDAŞ BASIN GÖKLERE ÇIKARTIRKEN

Marmaray'ın bir çok kez ertelendikten sonra bir bölümünün alel acele 29 EKİM'de asrın projesi olarak açılmasını AKP'nin zaferine dönüştürmeye çalışan yandaş medya şok oldu. Marmaray'ın ilk seferini ballandıra ballandıra naklen anlatan CNN, tren arıza yapınca çok fena bozum oldu.

BÖLÜNMÜŞ YOLDA AKP'DEN ÖNCE PROJELENDİRİLMİŞ

Başbakan Erdoğan'ın Marmaray'ın alel acele açılış töreninde yaptığı konuşmada, asrın projesi olarak icraatlarını göklere çıkartırken hiç sözünü etmediği konu ise Marmaray ve birçok otoyolun kendisinden önceki hükümet tarafından zaten projelendirilmiş hatta bir çoğunun da finansman anlaşmaları yapılmış olduğu ortaya çıktı.

MHP'Lİ OKTAY VURAL'DA İTİRAZ ETMİŞTİ

MHP’li Vural, Marmaray Projesi’nin 2000’de kendisinin Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde başlatıldığını belirterek Başbakan Erdoğan’a “İnsaf yani” demişti. Geçtiğimiz Ağustos ayında, twitter hesabından AKP iktidarının her "şeyi biz yaptık, asrın projesi" söylemlerine itiraz eden Oktay Vural'ın sözleri belge ile ortaya çıktı.

İŞTE O BELGE