MARIO GOMEZ İSTANBUL'DA

MARIO GOMEZ İSTANBUL'DA

Beşiktaş'ın transferini KAP'a bildirdiği bomba transferi Mario Gomez İstanbul'a geldi

Siyah-beyazlı kulübün İtalya'nın Fiorentina Kulübü'nden satın alma opsiyonuyla kiraladığı Alman golcü, özel uçakla saat 15:05'te  Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne indi. Beşiktaş Kulübü Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları ile beraber gelen Gomez'i İstanbul'da Beşiktaş Kulübü Protokol Müdürü Ahmet Ateş karşıladı.

Gomez'e havalimanı çalışanları apronda, coşkulu bir grup taraftar da alan çıkışında sevgi gösterilerinde bulundu. Omzuna siyah-beyazlı atkı verilen Gomez, taraftarları selamladı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği ve sempatik tavırlarıyla dikkati çeken 30 yaşındaki futbolcu, daha sonra kendisini bekleyen araca geçti.

Taraftarların yoğun isteği üzerine bir süre bekledikten sonra bindiği araçtan çıkan Gomez, "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

"BEŞİKTAŞ2TA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Havalimanından ayrıldıktan sonra yolda BJK TV'ye açıklamalarda bulunan Mario Gomez, "Burada olduğum için çok mutluyum. Harika bir duygu. Bir an önce takımla çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyorum. Herkese 'merhaba' diyorum" dedi.

Siyah-beyazlı camia hakkında Beşiktaş'ın eski futbolcusu Roberto Hilbert'ten bilgi aldığını aktaran Alman futbolcu, "Beşiktaş'ın çok güçlü bir taraftar grubu var. Hilbert ile de konuştuğumda bana dünyanın en büyük taraftar grubu olduğunu söylemişti. Onlarla karşılaşmak muhteşem bir duyguydu. Beni karşıladıkları için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapımı devam eden Vodafone Arena'nın fotoğraflarını gördüğünü bildiren Gomez, "Fiorentina'da iyi bir taraftar grubu vardı ama burada dünyanın en büyük taraftar grubunun önünde oynayacağım. Vodafone Arena'nın fotoğraflarını gördüm. İnanılmaz bir stat yapılıyor. Orada oynamak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi Erdal Torunoğulları da Gomez'in Beşiktaş camiasına hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Gomez, büyük bir yıldız. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir aydır kendisiyle kontak halindeydik. Tecrübelerinden faydalandım. Türk futboluna böyle bir yıldızı kazandırdığımız için mutluyuz. Uzun sürdü ama sonu mutlu oldu. Avrupa'da final oynamak için bu tür oyuncuları transfer etmek gerekiyor. İnşallah amacımıza ulaşırız. İyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mario Gomez, yarın sabah sağlık kontrolünden geçirilecek.

İŞTE MALİYETİ

Beşiktaş, Fiorentina'dan Mario Gomez'in kiralandığını Borsa'ya bildirdi. Gomez'in satın alma opsiyonu Beşiktaş'ın elinde olduğu öğrenildi.

Beşiktaş böylece UEFA ile yaptığı mali disiplin anlaşmasına da uygun hareket etmiş oldu.
Beşiktaş'ın KAP'a yaptığı açıklama şöyle:
 
Mario Gomez'in Şirketimize kiralanması konusunda Fiorentina kulübü ile opsiyonlu olarak anlaşmaya varılmıştır.
 
Mario Gomez'e,
-2015-2016 sezonunda 3.500.000 euro garanti ücreti ödenecektir.
 
MARIO GOMEZ'DEN TARAFTARA MESAJ
 
Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Alman futbolcu Mario Gomez, sosyal medya hesabından Beşiktaş taraftarına mesaj gönderdi.
 
Beşiktaş'ın Fiorentina'dan transferi Alman futbolcu Mario Gomez, Instagram hesabından Beşiktaş taraftarına mesaj gönderdi. Elinde Beşiktaş forması bulunan fotoğrafı paylaşan yıldız oyuncu, taraftarlara 'merhaba Beşiktaş' diyerek mesaj gönderdi.mario.jpg
 
 
 
 
Beşiktaş, Mario Gomez'i neden kiraladı? İşte cevabı...
 
Hbaer 1903'e göre; Fiorentina ile Gomez transferi için 2+1 yıl satın alınması için pazarlığa oturan Beşiktaş Yönetimi, Fiorentina'nın UEFA Finansal Fair Play uygulamasına takıldı. Oyuncunun ciddi bir maliyet ile Fiorentina Kulübü'ne transfer olması, Beşiktaş'a bonservissiz transfer olmasını engelledi. Bunun üzerine Siyah Beyazlı Yönetim farklı bir plan uygulayarak Gomez'i bedelsiz Fiorentina Kulübü'nden kiralayarak, Fiorentina'nın Gomez'e verdiği yıllık ücretten kurtardı ve Finansal Fair-Play açısından Mor Menekşeler'i rahatlattı. Beşiktaş ve Fiorentina, Finansal Fair-Play açısında elleri rahatlayınca kiralık kontratın uzatılması konusunda yeni bir açıklama yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı