MARİNAYI LODOS YUTMUŞ

MARİNAYI LODOS YUTMUŞ

KOCAELİ ve çevresinde cumartesi günü başlayan ve pazar günü şiddetini arttırarak devam eden lodosun yarattığı hasar tesbiti sürerken, denizin kabarması sonucu su altında kaybolan iskeleler de yeniden ortaya çıktı.

Kocaeli'de çatıları uçurup ağaçları deviren, demiryolu ve deniz yolu ulaşımını aksatan şiddetli lodos, özellikle pazar günü gün boyu büyük tahribat yaptı. Hızı zaman zaman satte 90 kilometrenin üzerine çıkan lodos, İzmit kent merkezindeki asırlık çınarlarda, Mirana'da, Seka Park alanında deniz kenarında bulunan gazino ve işletmelere ve iskeleler ile buralarda çekilen sandal ve küçük motorlu teknelere büyük zarar verdi. Bölgeleki seraların da tamamına yakını yıkılırken, ekipler dün başlattıkları hasar tesbit çalışmalarını bugün de sürdürdü.

Lodosun durmasıyla denizin kabarması ve yaklaşık 1.5 metre yükselmesi sonucu cumartesi ve pazar günü suyun altında kalarak görünmez hale gelen iskeleler de görünür hale geldi. İzmit ile Gölcük, Başiskele, Derince, Körfez gibi yerleşim birimlerinde beton iskeleler dışında ahşap iskelelerin tamamına yakınında önemli hasar oldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2 gün yapılamayan vapur ve deniz otobüsü seferleri de dün öğlenden sonra normale döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı