MARDİN'DEN YİNE KARA HABER; 2 ŞEHİT

MARDİN'DEN YİNE KARA HABER; 2 ŞEHİT

Saldırıda henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 polis memuru şehit olurken, polisler ve lojmanda oturanların da aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı.


MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile bitişiğindeki lojmanlara saldırdı; 2 polis şehit olurken, polis ve lojmanlarda oturanlardan 14 kişi yaralandı.

2 POLİS MEMURU ŞEHİT

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile bitişiğinde bulunan lojmanlara PKK'lılar bugün saat 06.00 sıralarında bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 polis memuru şehit olurken, polisler ve lojmanda oturanların da aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı. 

ÇATIŞMA ÇIKTI

Şiddetli patlamada emniyet binası ile lojmanda yangın çıktı ve büyük hasar oluşurken, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye Nusaybin ve Mardin'den takviye güvenlik güçleri ile ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışmalar bir süre devam etti.

MARDİN VALİLİĞİ: 2 ŞEHİT, 35 YARALI

Mardin Valiliği, Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu'na bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla düzenlediği saldırıda 2 polisin şehit olduğunu ikisi sivil, polis ve polis ailelerinden olmak üzere 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçesinde 04.03.2016 Cuma günü saat 05.45 civarlarında Nusaybin Bölge Trafik İstasyonuna, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırıda bulunulmuştur.

35 YARALI VAR

Saldırıda iki polisimiz şehit olmuştur. İkisi sivil olmak üzere polis ve polis ailelerinden 35 yaralı bulunmaktadır. Hayatı tehlikesi olmamak kaydıyla yaralılardan ikisi Mardin Devlet Hastanesi'nde, ikisi Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınmıştır. Daha hafif yaralı durumda bulunan vatandaşlarımızın tedavileri Nusaybin Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir. 
Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı