MARDİN'DE OLAYLAR ÇIKTI

MARDİN'DE OLAYLAR ÇIKTI

Olaylar sırasında zaman zaman silah sesleri yankılandı, ancak silahların kimler tarafından sıkıldığı ise öğrenilemedi.

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bu akşam saatlerinde PKK'nın şehir merkezlerindeki gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) üyeleri, bazı caddelerde barikat kurunca polis müdahale etti.

ATEŞLİ SİLAHLARDA KULLANILDI

İlçenin Yeni Turan ve Fırat mahalleleri ile Sakarya caddesi Şirin sokak üzerine toplanan bir grup YDGH'lı barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri göstericilere gazla müdahale edince, göstericilerde polise molotof kokteyli, ses bombaları ve havai fişekli saldırıda bulundu. Olaylar sırasında zaman zaman silah sesleri yankılandı, ancak silahların kimler tarafından sıkıldığı ise öğrenilemedi. Polis müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara dağılırken yollara bırakılan barikatların kaldırılması için çalışma başlatıldı.

53458_46282_18112014224503_6.jpg

GERGİNLİK HALEN SÜRÜYOR

Polis panzerlerden yoğun şekilde attığı gaz bombalarından ilçenin büyük bölümü etkilendi. İlçenin bir çok mahallesinde atılan gaz bombalarından fenalaşan vatandaşlar devlet hastanesi acil servisine başvurdu.Bazı hastalar ise hastanenin acil servisinde mahsur kaldı. Göstericiler ile polis arasındaki gerginlik halen ilçenin bir çok sokağında devam ediyor.

53458_46282_18112014224503_5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı