MARDİN'DE GÖÇ BAŞLADI

MARDİN'DE GÖÇ BAŞLADI

Nurullah Baki, mahalleden 10-15 ailenin göç etitğini söyledi. Baki, "Barış, huzur istiyoruz. Bu zulmü istemiyoruz. İlçemiz küçük, ekonomisi yok, bu tür olayların olmaması gerekir"

Emrullah KARAKAŞ/DERİK(Mardin),

DERİK'TE HENDEKLERİN KAZILDIĞI MAHALLEDEN TAŞINIYORLAR

Mardin'in 25 Kasım'dan 3 Aralık tarihine kadar sokağa çıkma yasağı uygulanan Derik İlçesi'nde de kazılan hendekler ile barikatların bulunduğu mahallelerde oturan vatandaşlar başka mahallelere taşınmaya başladı.

Dağ ve Kale mahallelerinde evlerini boşaltan vatandaşlar, eşyalarını araçlara yükleyerek ayrılmayı sürdürürken, yeniden olayların başlamasından endişe ettiklerini dile getirdi.

BARİKATLAR KAPATILMALI

Dağ Mahallesi'nde yaşayan Nurullah Baki, mahalleden 10-15 ailenin göç etitğini söyledi. Baki, "Barış, huzur istiyoruz. Bu zulmü istemiyoruz. İlçemiz küçük, ekonomisi yok, bu tür olayların olmaması gerekir" dedi.

BARIŞ İSTİYORUZ

Arif Dölek ise barikatların kaldırılmadığını, hendeklerin kapatılmadığını belirterek, "Ya devlet ya da belediyenin bu hendek, barikatları kapatmaları gerekir. Barış istiyoruz yoksa yerlerimizi, topraklarımızı terk edeceğiz" diye konuştu.

Mahalleden evlerini taşımak zorunda kaldıklarını söyleyen Ayşan Sagdaş, "Mahalleden güç edeceğiz. Her tarafımız hendek ve barikatlarla kapatılmış, evlerimize girip çıkamıyoruz. Çocuklarımız okullarına gidemez oldular. Elektrik, su sıkıntısını çekiyoruz. Barış ve huzur istiyoruz. Yeter artık diyoruz" dedi.

PANZERE ATILAN ROKET BAKKALI YIKTI

İlçede sokağa çıkma yasağının bulunduğu sırada çıkan çatışmalarda roketatar isabet eden marketi hasar gören Adnan Koyuncu, " Görgü tanıkları, panzerin geçişi esnasında roket atıldığını ve roketin panzer yerine benim dükkanıma isabet ettiğini söyledi. Hasar gören işyerim yağmalanmış. Bölge halkı olarak bu olayları tasvip etmiyoruz. Halk iki ateş arasında kalmıştır. Temennimiz bölge halkına huzur gelmesidir. Bu hendeklerin kapatılmaması ilçe halkına bir korku ve panik yaratmaktadır" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı