MARATONDAN GÖKHAN TÜRE'YE SAYGI

MARATONDAN GÖKHAN TÜRE'YE SAYGI

Her yıl düzenlenen Uluslararası Anadolu Dağ Maratonu bu yıl 14-16 Ağustos'ta Bolu Köroğlu Dağlarında gerçekleştirilecek.

Yarışmacılar 30 ila 90 km arasında değişen parkurlarda iki gün boyunca doğada mücadele verecekler. Maratonun en uzun mesafesi olan "Ultra Parkur'un adı bu yıldan itibaren Gökhan Türe'nin adıyla anılacak. Mayıs ayında aramızdan ayrılan Gökhan Türe'nin fikriyle 15 yıldan bu yana gerçekleştirilen yarışmada 2'şer kişiden oluşan takımlar, 4 ayrı parkurda 1/25000 ölçekli haritalarla GPS'siz sadece pusula kullanarak belirli istasyonlara uğrayacaklar.

KAYITLAR 5 AĞUSTOS'A KADAR UZATILDI
Doğa sporlarının yaygınlaştırılması, sportmenlik anlayışının geliştirilmesi ve katılımcılarına doğa disiplinini kazandırmak amacıyla doğa sporcularının, doğacıların ve gezginlerin bedensel düzeylerini, doğada yön bulma ve izleme becerilerini en güvenli şekilde sınamalarına olanak vermek amacıyla her yıl düzenlenen maratonda; takım ruhu ve uyumu, yön bulma becerisi (oryantiring), harita bilgisi ve doğayı değerlendirme, dayanıklılık, zeka ve doğru karar verme, doğal arazide hızlı hareket becerisi, gibi birçok özelliği gerektiren bir yarışma.
5 Ağustos Pazartesi gününe kadar uzatılan kayıtlar www.dask.org.tr adresinden yapılabiliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı