MANSUR YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

MANSUR YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

"YSK'nın aldığı kararı hayretle karşıladım"

 

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK'nın, CHP'nin Ankara seçimleri ile ilgili yaptığı itirazı reddetmesine ilişkin, "Bir hukukçu olarak YSK'nın aldığı kararı hayretle karşıladım. Hak ve adalet arayışımız sonuna kadar devam edecek. Yarın konuya ilişkin ayrıntılı bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Tüm destekçilerimizi ve gönüllülerimizi itidal ve sükunete çağırıyorum" dedi.
 

CHP'NİN ANKARA İTİRAZINDA ŞOK SONUÇ

 

CHP’nin Ankara’da oylarının çalındığını gösteren tutanakların ardından genel merkezde gönüllüler ordusunu yaptığı taramalardan çarpıcı sonuçlar ortaya çıkmıştı. Seçimlerden sonra düzenlenen mühürsüz sandık sonuç tutanaklarıyla CHP’nin, Ankara’da 5.48 puanlık oyunun çalındığı ve belediye başkanlığının haksız bir biçimde elinden alınarak AKP’ye verildiği belli olduğu ileri sürülmesine rağmen YSK'dan çıkan red kararı CHP'liler arasında yeni bir şok yaşanmasına neden oldu..

ŞİMDİ NE OLACAK

CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın önceki gün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı, seçimlerin yenilenmesini isteyen başvuruda yer alan, gönüllülerin çalışmalarıyla ortaya çıkartılan mühürsüz tutanaklara ilişkin analiz sonuçlarına ilişkin bir rapor hazırladıklarını ve YSK itirazlarının sonuç vermemsi halinde AYM'ye başvuracaklarını, ve haklı davalarını Avrua İnsan hakları mahkemesine kadar taşıyacaklarını söylemişti..

 

İTİRAZIN KONUSU NEYDİ

ilgili-haber-kopru-fontu-023.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı