MANİSA'DA ORMAN YANGINI; 20 HEKTAR KÜL OLDU

MANİSA'DA ORMAN YANGINI; 20 HEKTAR KÜL OLDU

20 hektarlık çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alan küle dönerken, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.Alaşehir'e...

MANİSA'nın Alaşehir ilçesi, kırsal Osmaniye Mahallesi'nde çıkan yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 20 hektarlık çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alan küle dönerken, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

SARP ORMANLIK ALANDA

Alaşehir'e 40 kilometre mesafedeki Osmaniye Mahallesi, Kocaçukur Mevkisi'ndeki sarp ormanlık alanda bugün saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye 7 arazöz, 150 orman işçisi, Alaşehir, Sarıgöl, Salihli ve Kula ilçelerinden toplam 17 iftaiye aracı gönderildi. Osmaniye ve Kestanederesi mahallelerinden köylüler de söndürme çalışmalarına destek verdi. Arazinin sarp olması nedeniyle itfaiye aracı ve arazözlerin rahatça girip çıkamaması nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı.

HAVADAN MÜDAHALE OLMADI

İlk belirlemelere göre yaklaşık 20 hektarlık çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alan küle dönerken, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Alaşehir Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak ve Orman İşletme Şefi Yakup Ulu da söndürme çalışmalarını izleyip, ekipleri yönlendirdi.

HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI

Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirterek, "Söndürme çalışmaları sürüyor. Arazöz ve itfaiye araçlarının dışında, her ihtimalie karşı 112 acil servis ambulansımız ve manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de hazır olarak bekletiliyor. Yaklaşık 20 hektar alan yandı. Yangının yüzde doksanı kontrol altına alındı" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı