MANİSA'DA FABRİKA ÖNÜNDE TACİZ NÖBETİ

MANİSA'DA FABRİKA ÖNÜNDE TACİZ NÖBETİ

Manisa'da bir süre sekreter olarak çalıştığı Valfsel Armatür A.Ş.'de şirketin genel müdürü H.O.'nun cinsel tacizine ...

Manisa'da bir süre sekreter olarak çalıştığı Valfsel Armatür A.Ş.'de şirketin genel müdürü H.O.'nun cinsel tacizine uğradığını ileri süren 48 yaşındaki Z.G., fabrika önünde nöbete başladı. Z.G.'ye yakınlarının yanı sıra CHP İl Kadın ve Gençlik Kolları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de destek verdi.

 

Manisa'da bir şirkette sekreter olarak çalışan 48 yaşındaki Z.G., geçen 19 Şubat'ta önceki işyeri olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Ümmühan Elginkan Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Valfsel Armatür A.Ş. Genel Müdürü H.O.'nun cinsel tacizine uğradığını ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Z.G. bugün de Ümmühan Elginkan Topluluğu bünyesinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Valfsel Armatür A.Ş. önünde nöbete başladı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı taciz nöbetinde fabrikanın kapıları önü TIR'larla kapatıldı.

Z.G.'ye babası Burhan G., amcası Orhan G. ve halası Reyhan Semint ile CHP Manisa İl Kadın ve Gençlik Kolları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de destek verdi.

Nöbete başlayan Z.G., "25 yıldır çalıştıktan sonra, emekli olmama rağmen sorunsuz olarak çalışmaya devam ettim. Bu süre içinde işim ve performansımla ilgili hiçbir olumsuz yazılı ve sözlü bildirim almadım. 19 Şubat 2016 tarihinde Valfsel Armatür Sanayi A.Ş. Genel Müdürü tarafından cinsel tacize uğradım. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğum için 14 Mart 2016 tarihinde, 4857 Sayılı Kanunun 25/2-b maddesi uyarınca bildirimsiz ve tazminatsız olarak iş sözleşmesi feshedilmiş onurlu namuslu ve hakkını sonuna kadar arayacak mücadelesini sonuna kadar sürdürecek bir kadınım. Tek suçum uygulanan cinsel tacizi ifşa etmem, şirket ve vakıf yöneticilerine durumu derhal bildirmem ve savcılığa suç duyurusunda bulunmamdır. Haklı mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim. Hiçbir kadının tacize karşı susmaması gerekir. Makamların büyüklüğü tacizi haklı kılmaz" dedi.

Konuşmaların ardından bir süre 'Bu fabrikada tacizci var' diye slogan atan Z.G. ve bareberindekiler, genel müdür H.O. işten çıkartılana kadar hergün eylemlerine devam edeceklerini belirtip, dağıldı.

Şirket kabul etmedi

Ümmühan Elginkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen de dün yaptığı basın açıklamasında iddiaların asılsız olduğunu öne sürüp, "Z.G., ticari sırların başkaları ile paylaşılması nedeniyle işten çıkartıldı. Gittiği başka bir şirketteki işini beğenmeyip geri dönmek istedi. Ancak, kabul edilmeyince böyle ucuz bir plana başvurdu" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı