Manisa'da 400 asker birden zehirlendi

Manisa'da 400 asker birden zehirlendi

Manisa'da dün 69 askerin zehirlendiği kışlada bu gün 400 asker daha hastaneye kaldırıldı. Vali bazı askerlerin durumlarının kritik olduğunu açıkladı.

MANİSA'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yaklaşık 400 asker, akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

AYNI BİRLİKTE

Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda dün 69 askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili soruşturma sürerken, yine aynı birlikte zehirlenme vakası yaşandı. Komutanlığa bağlı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeğinin ardından bazı askerler rahatsızlandı. 

REVİRE 400 ASKER BAŞVURDU

Bulantı ve kusma şikayetiyle revire başvuran yaklaşık 400 asker, ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Hastaneler, mesaisi bittikten sonra evlerine giden personeli acil koduyla göreve çağırdı. Zehirlenme şüphesiyle hastanelere getirilen askerlere serum tedavisi uygulandı.

VALİ GÜVENÇER ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan askerleri ziyaret etti, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neyden etkilendiği tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 400 yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, düne nazaran durum biraz daha ciddi" dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GELİYOR

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Ak Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, olayın ardından Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne giderek askerleri ziyaret etti.

Ak Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın askeri helikopterle Manisa’ya gelmek için yola çıktığını açıkladı. 

Bu arada, Yunusemre Belediyesi’nin Ramazan eğlenceleri kapsamında sahneye çıkacak Coşkun Sabah konseri de iptal edildi.

4'ÜNCÜ ZEHİRLENME OLAYI

23 Mayıs tarihinde Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 1049 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti. Bu olaydan 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı.

Dün de Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda 69 asker hastanede tedaviye alınmıştı.

CHP'Lİ VEKİL: SAĞLIK PERSONELİNE GÖREV BAŞINA DÖNÜN ÇAĞRISI YAPILDI

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti.

Yine Biçer'in Twitter sayfasından aktardığına göre Manisa'daki sağlık personeline görev başına dönme çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler