Manisa'da 4 büyüklüğünde deprem

Manisa'da 4 büyüklüğünde deprem

Manisa'da son olarak 5 Temmuz'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve yerin yaklaşık 24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem büyük panik yaratmıştı.

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Ön değerlendirme sonuçlarına dayanarak depremin saat 07.42'de meydana geldiği açıklanırken, Saruhanlı'da yerin 8.87 kilometre derinliğinde deprem yörede hissedildi. Manisa'da son olarak 5 Temmuz'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve yerin yaklaşık 24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem büyük panik yaratmıştı.
 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi, ön değerlendirme sonuçlarına dayanarak depremin saat 07.42'de meydana geldiğini açıkladı. Saruhanlı'da yerin 8.87 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem yörede hissedildi.

5 TEMMUZ'DA DA SALLANMIŞTI

Manisa Saruhanlı'da 5 Temmuz tarihinde de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve AFAD'dan gelen açıklamada "Saat 10.26 da Merkezüssü Manisa' nın Saruhanlı ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem 

kaydedildi" ifadesi kullanılmıştı.  

Saat 10.26'da merkezüssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan ve yerin yaklaşık 24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem büyük korku yaratmıştı.

MANİSA SÜREKLİ SALLANIYOR

Manisa son aylarda sık sık depremle sarsıldı. Son olarak 22 Haziran'da Kandilli Rasathanesi, saat 11.56’da merkez üssü Manisa olan 4.1 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini bildirmişti.

Aynı günü sabahı Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve ardından 3.1 ile 3.3 şiddetinde iki deprem daha kaydedilmişti. Deprem İzmir ve çevre illerde de hissedilmişti. (Ajanslar)

İlgili Haberler