MANAVGAT YAĞIŞIN ARDINDAN BU HALE GELDİ

MANAVGAT YAĞIŞIN ARDINDAN BU HALE GELDİ

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde etkili olan şiddetli yağış ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu, caddeler ulaşıma kapandı. İki apartman arasında bulunan istinat duvarı yağmur sularının etkisiyle kayarken, güvenlik amacıyla...

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde etkili olan şiddetli yağış ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu, caddeler ulaşıma kapandı. İki apartman arasında bulunan istinat duvarı yağmur sularının etkisiyle kayarken, güvenlik amacıyla apartman sakinleri evleri boşalttı.

İKİ GÜNDÜR ARALIKSIZ YAĞIYOR

Manavgat’ta şiddetli yağış hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İki gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı, bazı caddeler ise su birikintisinden trafiğe kapandı. İki günde metrekareye 222 kilogram yağışın düştüğü ilçe merkezinde Demokrasi Bulvarı suyla dolarken, cadde üzerindeki bazı işyerlerinde su baskınları yaşandı. Side Mahallesi’nde zemin katlarda bulunan evleri su basarken, bahçeler de göle döndü.

MEYDANLAR GÖLE DÖNÜŞTÜ

APARTMAN BOŞALTILDI

Şiddetli yağışlar Kavaklı Mahallesi’nde ise iki apartman arasındaki istinat duvarının yerinden kaymasına neden oldu. Yağmur sularının biriktiği istinat duvarının üst kısmı yaklaşık 1 metre yerinden oynadı. Manavgat Belediyesi’ne bağlı ekipler duvarın bulunduğu noktaya su akışını engellerken, apartman sakinleri de duvarın alt kısmına demir destekler yerleştirerek önlem almaya çalıştı. Belediye ekiplerinin uyarısı üzerine her iki apartmanın sakinleri de güvenlik amacıyla evlerini boşalttı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT ekipleri ihbarlar üzerine baskın yaşanan noktalarda su tahliyesine başladı. Trafiğe kapanan Demokrasi Bulvarı’nda rögar kapaklarını açan ekipler su tahliyesine yardımcı olurken, bazı yerlere de su motorları koyarak suyu boşaltmaya çalışıyor.


Manavgat bölgesinde yağışla birlikte ara ara elektrik kesintilerinin yaşandığı, bir trafoya da yıldırım düştüğü belirtildi.


Manavgat’ta yağışların kuvvetini kaybederek yer yer devam etmesi bekleniyor.


 

Kaynak:Haber Kaynağı