Malkara Diyarbakır'ı Protesto Etti

Malkara Diyarbakır'ı Protesto Etti

'Burası Türkiye' sloganı attı.

MALKARA’DA TÜRK BAYRAKLI PROTESTO
 
Murat YAYIN/ MALKARA (Tekirdağ),

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde biraraya gelen yaklaşık bin kişi, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasını protesto etti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen grup, 'Burası Türkiye' sloganı attı.
 
Malkara'da CHP ve MHP ilçe teşkilatı üyelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği protesto gösterisine yaklaşık bin kişi katıldı. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıt'ına kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen protestocular Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında bir tane bile Türk bayrağının olmamasına, terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının ve Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açılmasına tepki gösterdi. 
 
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunduğu ve sloganların atıldığı protesto eyleminde kalabalık adına konuşan CHP İlçe Başkanı Ulaş Yurdakul, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyenlere biber gazı sıkıldığını söyleyerek, şöyle konuştu:
 
"Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk bayrakları ile bayram kutlamak yasak. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde 19 Mayıs'ları kutlamak, konuşmak yasak. Peki ne serbest?Yıllarca terör örgütüne destek vermiş, binlerce kişinin canına mal olmuş kişileri parti kongrelerine çağırmak serbest. Vatan hainliği tescillenmiş hakkında idam mahkumiyeti bulunan, on binlerce insanın ölmesine sebep olan, sözde Kürt devleti kurmak isteyen tamamen dış güçler yerli işbirlikçileri ve uyuşturucu tacirleri tarafından beslenen bir katilin mektubunu bayram gibi, şölen gibi okumak serbest. Ey bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler hiç yüreğiniz sızlamadı mı? Hiç mi gözünüzün önüne gelmedi bebek cenazeleri? Bu vatanda tek bayrak dalgalansın diye vatan hainleri cezasını çeksin diye şehit olan binlerce genç, binlerce yetimin hakkını hiç mi düşünmediniz?"
 
MHP Belediye Meclis üyesi Şencan Pakolpakçıl ise hükümetin açılım politikalarını eleştirerek, şunları söyledi:
 
"Şimdi 14 sene önce bu bebek katili Amerika tarafından öldürülmemek kaydıyla Türkiye'ye teslim edildiği zaman hatırlayın uçakta 'Beni öldürmeyin her şeyi yaparım' diye yalvarıyordu. O günkü hükümet onu yargıladı. Hapis cezasına çarptırdı. Aldığı bilgilerle terörle tam mücadele edip 2002 senesinde terörü hareket edilemeyecek hale getirdi. 2002 senesinde terör örgütü eylem yapamıyordu. Bütün her şeyi yok edilmişti. Ne olduysa 2003 senesinde AKP iktidara gelmesiyle birlikte terörle mücadele bırakıldı. Mücadele vatanseverlerle, Atatürkçülerle, askerlerle, gazetecilerle mücadele tarafına kaydırıldı. Hizbullahçılar salındı. Terör örgütüne dokunulmadı. 10 sene sonra geldiğimiz durumda bu eli kanlı terör örgütü lideri Türkiye'nin yol haritasını çiziyor. Türkiye'nin anayasasını yapmaya başladı. AKP, BDP, PKK, 'Beraber yürüdük bu yollarda' şarkısını söylüyorlar."
 
Konuşmaların ardından kalabalık ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, sloganlar atmayı sürdürdü. Eylem boyunca polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalık, ardından olaysız dağıldı.