Maliye'de Şok Operasyon

Maliye'de Şok Operasyon

Maliye Bakanlığı'nda 17 Aralık operasyonundan sonra başlayan görevden almalar ve yeni atamalar devam ediyor.

Maliye Bakanlığı'nda 17 Aralık operasyonundan sonra başlayan görevden almalar ve yeni atamalar devam ediyor. Geçen hafta Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde görevden alınan 4 daire başkanı ile MASAK'ta iki daire başkanlığına yeni atamalar yapıldı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yapan Murat Aktaş, Turgay Göçmen, Ahmet Ermiş ve Sadık Şahin geçen hafta görevden alındı. Onların yerine 4 Maliye Uzmanı atandı. Ar-Ge Dairesine Pınar Kıral, Edinim Dairesine Adnan Şen, Proje Dairesine Mükremin Karaca ve Özel İrtifak Hakları Dairesi Başkanlığına Değer Ecer atandı.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE DAİRE BAŞKANI OLDU
Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya'nın Özel Kalem Müdürü ve Defterdarlık Uzmanı olan Hasan Fehmi Bozkurt ise Taşınmaz Geliştirme Dairesi Başkanlığı'na getirildi.

MASAK'A İKİ YENİ ATAMA
Yine Mali Suçları Araştırma Kurulu Daire Başkanlıklarına da aynı kurulda Maliye uzmanı olarak görev yapan - İnönü Akgün Alp ile Hüseyin Gültekin atandı.

ÖNCE MASAK BAŞKAN YARDIMCISI GİTTİ
17 Aralık operasyona sonrasında Maliye'de ilk olarak MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu görevden alınarak Vergi Başmüfettişliğine atanmıştı. Ardından Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Karaçam izne ayrılmış ve özel sektöre geçmişti. Daire Başkanı Uğur Doğan da görevden alınanlar arasındaydı.

Yine Maliye Bakanlığı'na bağlı Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Metin Akdamar, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Güneş, Muhasebat Genel Müdürü Mehmet Sarıtaş, Gelir Politikaları Genel Müdürü Ünal Tayvan, Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkanı Bahadır Özkan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Özel Kalem Müdürü Abdülhamit Yıldız’ın da olduğu çok sayıda bürokrat görevlerinden alınmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı