MALİYE BAKANINDAN  YOLSUZLUK AÇIKLAMASI

MALİYE BAKANINDAN YOLSUZLUK AÇIKLAMASI

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, yolsuzluk ile mücadelede atılan adımlarla Türkiye'nin koyu gri listeden çıktığını söyleyerek, "Yakın dönemde gerek mevzuatta gerekse uygulamada çok önemli adımlar attık.

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, yolsuzluk ile mücadelede atılan adımlarla Türkiye'nin koyu gri listeden çıktığını söyleyerek, "Yakın dönemde gerek mevzuatta gerekse uygulamada çok önemli adımlar attık. Bu attığımız adımlar sayesinde Ekim 2014 tarihi itibariyle Türkiye hem takip sürecinden çıkmış normal bir üye statüsüne kavuşmuş, hem de koyu gri listeden çıkartılması kararlaştırılmıştır" dedi. Mehmet Şimşek aynı sözleri geçtiğimiz temmuz ayında yine söylemişti. Bakan hangi listeden çıktığımızı söylemeyerek bir yolsuzlukla mücadele sihirbazlığı yaptı ama gekonomik gözlemciler esas karanlık listenin terörün finansmanı konusunda ki listeden çıkmak olduğudur şeklinde yorum yaptılar.

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE ATILANA DIMLARLA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MASAK tarafından düzenlenen "Organize Suçların Yol Açtığı Mali, Ekonomik ve Sosyal Etkilerin Tespiti ve Analizi Sempozyumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, Organize suçlarla mücadelenin en önemli boyutunun suç gelirleri ve aklanması olduğunu ve yolsuzluk ile mücadelede atılan adımlarla Türkiye'nin koyu gri listeden çıktığını söyleyerek, "İşin organize boyutu var ama bizce en önemli boyutu suç gelirleridir.

HANGİ LİSTEDEN ÇIKILDI NE ZAMAN ÇIKILDI  ONU SÖYLEMEDİ ?

Suç gelirlerinin aklanmasıdır. Yakın dönemde gerek mevzuatta gerekse uygulamada çok önemli adımlar attık. Bu attığımız adımlar sayesinde Ekim 2014 tarihi itibariyle Türkiye hem takip sürecinden çıkmış normal bir üye statüsüne kavuşmuş, hem de koyu gri listeden çıkartılması kararlaştırılmıştır. Önümüzdeki dönemde dördüncü tur değerlendirmeleri yapılacak. Dördüncü tur değerlendirmeleri daha çok aklama, terörizmin ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı ile mücadele ön planda olacak" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı